Skip to: RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden

Kenniscentrum Phrenos website

RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden

RIBW K/AM logo

RIBW K/AM ondersteunt mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid om hun veerkracht te hervinden en versterken. Die veerkracht wordt mede gedragen door de mensen om hen heen. Samen, mét elkaar gaan zij voor een betekenisvol leven. De professionele ondersteuning versterkt deze beweging door aan te sluiten op hun (universele) waarden(-behoeften). Door deze manier van kijken en werken versterkt RIBW K/AM hun veerkracht én die van hun omgeving. In het kort noemen zij deze visie ‘Vitaal Verder’.

Wat helpt ons als mens om ‘over onze heuvel’ te kunnen komen? Wat draagt bij aan het versterken van onze veerkracht? Om een antwoord op die vragen te vinden maakt RIBW K/AM gebruik van de inzichten vanuit Triple C (een orthopedagogisch begeleidingsmodel ontwikkeld door ASVZ). En van de behoeften-leer van Graves die daaraan ten grondslag ligt. Een leer die ook is uitgewerkt in de kleuren en waarden van Spiral Dynamics (het werk van Cowan en Beck).

RIBW K/AM biedt ondersteuning aan zo’n 1.900 cliënten in de vorm van begeleiding en activering, waar nodig in combinatie met huisvesting, in drie regio’s: Amstelland en de Meerlanden, Midden- en Zuid-Kennemerland.

Bezoekadres
RIBW Kennemerland/Amstelland en de Meerlanden
Stationsplein 110 en 118
2011 LN Haarlem

Website
RIBW Kennemerland/ Amstelland en de Meerlanden

 

Deelnemers

Deelnemende instellingen zijn de belangrijkste partners van Kenniscentrum Phrenos

Wilt u ook deelnemende instelling van Kenniscentrum Phrenos worden?

Kijk dan hier voor meer informatie

Back To Top