Skip to: Lister

Kenniscentrum Phrenos website

Lister

Lister logoLister (voorheen SBWU) werkt met gespecialiseerde begeleiders en ervaringsdeskundigen voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen en/of verslavingsproblemen. De cliënt gaat samen met hen op zoek naar mogelijkheden om een betekenisvol leven op te bouwen en naar vermogen deel te nemen aan de maatschappij. Daarbij is het tot stand brengen van een (informeel) steunnetwerk voor de individuele cliënt een belangrijk begeleidingsdoel. De begeleiding van Lister is altijd maatwerk.

Lister initieert en participeert in innovatieve zorgconcepten. Veelal in samenwerking met naastbetrokkenen, verwijzers, organisaties voor arbeidsre-integratie, zorgaanbieders, buurtorganisaties, -bewoners en vrijwilligers. Hierbij stelt Lister zich ten doel zichzelf, in relatie tot de cliënt, uiteindelijk overbodig te maken.

DrukwerkSpecialisaties van Lister:
– Autisme
– Forensische zorg
– Verslaving
– Eetstoornis
– Overige psychiatrische aandoening

Enik Recovery College

_D8H8663lisEen bijzonder initiatief van Lister is Enik Recovery College: een school voor het leven. Op deze school werk je actief aan je eigen herstelproces door het volgen van cursussen en trainingen. Een voorbeeld van zo’n cursus is de WRAP (Wellness Recovery Action Plan), waarbij je een persoonlijk plan maakt.  Maar ook kan je deelnemen aan diverse herstelwerkgroepen.

Lees meer over Enik Recovery College.

Bezoekadres
Lister
Furkaplateau 15
3524 ZH Utrecht

Website
Lister

Deelnemers

Deelnemende instellingen zijn de belangrijkste partners van Kenniscentrum Phrenos

Wilt u ook deelnemende instelling van Kenniscentrum Phrenos worden?

Kijk dan hier voor meer informatie

Back To Top