Kenniscentrum Phrenos website

Over Netwerk Vroege Psychose

Het Netwerk Vroege Psychose (NVP) is in 2001 opgericht. Leden van het netwerk wisselen  kennis en ervaring uit met als doel de kwaliteit van de vroege psychosezorg te bevorderen. Professionals, onderzoekers, opleiders, cliënten en familieleden die te maken hebben met de zorg voor mensen met vroege psychose zijn van harte welkom. Meer informatie over het netwerk kunt u vinden op www.vroegepsychose.nl.

Doelgroep

Het NVP is een netwerk voor en door:
● (ervaringsdeskundige) professionals werkzaam in de vroege psychosezorg (bijvoorbeeld in een VIP-team – Vroege Interventie Psychose).
● vertegenwoordigers van cliënten- en naastenbelangenverenigingen;
● onderzoekers en inhoudelijk betrokkenen bij vroege psychose zorg.

Op 1 januari 2024 had het NVP 230 individuele leden. De leden vertegenwoordigen 46 organisaties, waarvan 39 ggz-instellingen. De aangesloten teams bevinden zich in het hele land;

Commissie NVP

De Commissie NVP behartigt de belangen van het netwerk en regelt de lopende zaken. De leden –  elk met eigen portefeuilles – vertegenwoordigen een zo breed mogelijke achterban. Voorzitter van de commissie is prof. dr. Nynke Boonstra, zij is al twintig jaar betrokken bij de zorg voor en onderzoek naar vroegtijdige behandeling van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Het netwerk wordt vanuit Phrenos ondersteund door Laura Neijmeijer.

Jaarlijks speerpunt

Het NVP organiseert haar activiteiten langs drie hoofdlijnen: 1. Gelijke kansen, 2. Goede zorg en herstelondersteuning en 3. Kennis vergaren, delen en verspreiden. Jaarlijks kiest de commissie NVP aan welke onderwerpen zij binnen deze hoofdlijnen specifiek aandacht besteedt en welke activiteiten zij daartoe onderneemt. Het jaarplan van 2024 staat op onze website.

Netwerkbijeenkomsten

Het NVP organiseert twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst. Doel van deze bijeenkomsten is het informeren van de leden en deelnemende teams over actuele landelijke ontwikkelingen en het uitwisselen van ontwikkelingen en good practices tussen de aangesloten (VIP) teams. De netwerkbijeenkomsten geven input aan het beleid van de commissie NVP. Deelname is gratis.

Netwerkconferentie

Het NVP organiseert ieder jaar een netwerkconferentie. De netwerkconferentie is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de vroege psychosezorg en staat open voor zowel leden als niet-leden. Voor leden geldt een gereduceerd tarief.

Het lidmaatschap van het NVP

Wilt u deelnemen aan het netwerk, dan kunt u zich via het inschrijfformulier aanmelden als lid. Deelname is gratis voor professionals, ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen die werkzaam zijn bij één van de deelnemende instellingen van Phrenos.

Is uw instelling niet aangesloten bij Phrenos maar wilt u wel lid worden van het NVP? Ook dan bent u van harte welkom! U betaalt dan een contributie van 50 euro per kalenderjaar.

Lidmaatschap en bijbehorend pakket

Met het lidmaatschap van de NVP krijgt u:
● toegang tot de netwerkbijeenkomsten;
● een gereduceerd tarief voor deelname aan de jaarlijkse netwerkconferentie;
● de mogelijkheid om (via werkgroepen) invloed uit te oefenen op de verdere ontwikkeling van vroege psychosezorg in Nederland;
● de nieuwsbrief;
● andere publicaties van het netwerk.

Inschrijven Netwerk Vroege Psychose

U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier.

Wijzigen of opzeggen

Switcht u van werkgever of VIP-team of wilt u uw lidmaatschap opzeggen? Geef dit dan door via een e-mail aan rfaber@kcphrenos.nl.

Bent u betalend lid? Geeft u uw evt. veranderingen in persoons- of betalingsgegevens alstublieft tijdig aan ons door. Indien u uw lidmaatschap wilt beëindigen, informeer ons dan minimaal één maand voor het nieuwe kalenderjaar (dus voor 1 december).

Vragen over lidmaatschap of inschrijving

Hiervoor kunt u contact opnemen met Laura Neijmeijer (lneijmeijer@kcphrenos.nl) of Rianne Faber (rfaber@kcphrenos.nl)
030 – 2931626

X

Nieuwsbrief Phrenos

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, webinars en trainingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Back To Top