Skip to: Vacature: Projectmedewerker Leren en Verbeteren (32 – 36 uur)

Kenniscentrum Phrenos website

Vacature: Projectmedewerker Leren en Verbeteren (32 – 36 uur)

Phrenos zoekt een medewerker voor diverse projecten waarbij leren & verbeteren centraal staat.

Wil jij bijdragen aan betere zorg en ondersteuning voor mensen met een psychische kwetsbaarheid? En wil jij ook kennis ontwikkelen en delen op een manier die echt zijn weg weet te vinden naar de praktijk in de ggz en het sociaal domein? Word dan onze collega die graag haar/zijn kennis en ervaring inzet voor kwaliteitsverbetering en het leuk vindt om dat samen met anderen te doen.

Wat ga je doen?

Phrenos richt zich in toenemende mate op gezamenlijke leer- en verbeteractiviteiten met professionals, naasten en cliënten. Wij ondersteunen lerende netwerken, doen actie-onderzoek, organiseren en ontwikkelen trainingen en ondersteunen bij de implementatie van kennis en monitoring van resultaten.

We zoeken versterking voor de projecten Monitor Psychische Problematiek (samen met KPMG, ministerie van VWS en de Vereniging voor Nederlandse gemeenten) en de Werkmonitor (samen met partners van het project Hoofdzaak Werk), voor een aantal lerende netwerken (o.a. Netwerk Vroege Psychose) en bij trainingen op het gebied van Zelfhulp en Ervaringsdeskundigheid, werk (IPS) en stigma.

Bij Phrenos ga je aan de slag met:

 • leer- en verandervraagstukken vanuit verschillende perspectieven in kaart brengen, analyseren en verbinden;
 • informatie en data verzamelen, deze bundelen in handzame overzichten en terugkoppelen aan gebruikers;
 • trainingen of audits uitvoeren en optimaliseren, leermaterialen ontwikkelen, coachen;
 • faciliteren van lerende netwerken en borgen van kwaliteit en resultaten;
 • projectactiviteiten uitvoeren zoals het organiseren van focusgroepen en evenementen, rapportages opstellen en praktische toepassingen (tools, webinars etc.) maken;
 • samenwerken met relevante partners en netwerken.

 Wie zijn wij?

Kenniscentrum Phrenos (www.kenniscentrumphrenos.nl) beoogt het persoonlijk herstel en de maatschappelijke participatie van mensen met ernstige psychische problemen te bevorderen door het ontwikkelen en verspreiden van kennis. Bij het kenniscentrum zijn 38 ggz-instellingen aangesloten. Het Kenniscentrum is gevestigd in Utrecht.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een collega die houdt van een uitdaging en affiniteit heeft met maatschappelijke vraagstukken die relevant zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en in het bijzonder met verander- en leerprocessen.
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen inhoud en proces en tussen grote lijnen en detailniveau.
 • Je werkt zelfstandig, bent proactief, dienstverlenend en gericht op samenwerking en resultaten.
 • Je hebt kennis van en bij voorkeur ervaring in de ggz (gespecialiseerd of sociaal domein).
 • Je beschikt over goede mondelinge, analytische én schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt een academisch opleidingsniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

 Wij bieden

Je kunt bij ons rekenen op een uitdagende en afwisselende functie, binnen een maatschappelijk zeer relevant werkveld. We zijn een kleine, betrokken organisatie die zich kenmerkt door een open, collegiale en informele werksfeer. Je hebt veel contact met de praktijk waardoor het werk gevarieerd, dynamisch en leerzaam is. Daarbij krijg je veel ruimte en ondersteuning om zelfstandig (deel) trajecten op te pakken.

Wij bieden arbeidsvoorwaarden en salaris volgens de CAO GGZ. De inschaling is op basis van opleiding en ervaring. Je bent 32 – 36 uur per week beschikbaar.

Informatie en sollicitatie

We nodigen je uit te solliciteren door een korte motivatiebrief en curriculum vitae te mailen naar Tinka Verweij, secretariaat (tverweij@kcphrenos.nl). Sluitingsdatum is 1 januari 2024. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeanne Nitsche, directeur Algemene zaken of Maroun Nader, manager Onderzoek & Beleid via 030-2931626.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Phrenos streeft naar een teamsamenstelling die zoveel mogelijk een afspiegeling vormt van onze samenleving.

Back To Top