Skip to: Nieuwe training: In gesprek over zin

Kenniscentrum Phrenos website

Nieuwe training: In gesprek over zin

Phrenos biedt een nieuwe training voor gepreksbegeleiders aan om de methode In gesprek over zin beschikbaar te kunnen maken. De training vindt plaats op woensdag 15 november en woensdag 22 november 2023 van 10.00-15.00 uur. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Het doel van deze training is om open, laagdrempelig, zonder vooropgezet doel en los van rollen, in gesprek te kunnen gaan over ervaringen van zin(geving). Een thema dat nog vaak onderbelicht is in zorg en welzijn terwijl de behoefte om hierover in gesprek te gaan groot is.

Methode

De methode In gesprek over zin bestaat uit drie (twee)wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur.

Deelnemers wisselen aan de hand van een aantal vragen en werkvormen uit over zin: Wat betekent zin voor mij? Wat ervaar ik als zin? Wanneer ervaar ik zin? Wanneer juist niet? Deelnemers ontdekken en ontwikkelen hun ervaringskennis op dit thema. Na afloop van de drie bijeenkomsten hebben deelnemers meer begrip van wat zin voor hen betekent en hoe zij zelf het ervaren van zin kunnen ondersteunen.

De methode In gesprek over zin kan aangeboden worden in verschillende werksettings: ggz-organisaties, buurthuizen, herstelinitiatieven, scholen – overal waar het thema zin om meer aandacht kan vragen.

Training voor gespreksbegeleiders

De training is voor iedereen die eigen ervaringen van zin(geving) wil verkennen en op een eenvoudige en tegelijk verdiepende manier ruimte wil leren maken voor anderen om zin(geving) te onderzoeken.

Bekijk ook:

Leren ruimte maken voor en aansluiten bij ervaringskennis

De methode In gesprek over zin

De training sluit mooi aan op de generieke module Zingeving in de psychische hulpverlening die onlangs gepubliceerd werd op ggzstandaarden.nl.

Back To Top