Skip to: Inschrijving voor NVP Netwerkconferentie geopend!

Kenniscentrum Phrenos website

Inschrijving voor NVP Netwerkconferentie geopend!

Op 4 november 2021 is er weer een Netwerkconferentie VIP: The Future is now. We zijn daarvoor te gast bij GGzE in Eindhoven. Het onderwerp van de dag is hoe er bij de VIP-teams in Nederland gewerkt wordt en hoe de toekomst eruit moet zien. Dagvoorzitters zijn Machteld Marcelis en Pieter-Bas Kantebeen.

Wat is volgens jou de toekomst van VIP?

VIP staat voor: Vroege Interventie Psychose. Een VIP-team heeft als doel om psychotische klachten bij met name jongeren zo snel mogelijk na het ontstaan te behandelen om verergering te voorkomen. Gespecialiseerde Vroege Interventie Psychose-teams (VIP-teams) zijn al 15 jaar een begrip. Tijdens deze netwerkconferentie kijken we kort terug en bespreken we waar we nu staan. En belangrijker, waar VIP naartoe wil.

Na een inleiding van Thérèse van Amelsvoort en Machteld Marcelis over vroege psychosezorg vanuit transitie en transdiagnostisch perspectief worden discussiegroepen gevormd waarin de deelnemers zich buigen over de toekomst van VIP. Hierna volgt een interactief debat op basis van de uitkomsten uit de discussiegroepen.

Divers middagprogramma met workshops

’s Middag zijn er twee workshoprondes met zeer uiteenlopende onderwerpen. Aan de orde komen afbouwen van antipsychotica, begeleid leren, begeleid wonen, eigen regie, werken met ervaringsdeskundigheid, bijwerkingen van medicatie, de rol van ouders in een psychotische episode van kinderen en  imagery bij psychotische klachten. Een mooi programma dat niemand die bij een VIP-team werkt of anderszins in aanraking komt met vroege psychose, mag missen.

Meer informatie en aanmelden 

 

 

 

Back To Top