Skip to: Handige brochure voor volwassenen na diagnose autisme

Kenniscentrum Phrenos website

Handige brochure voor volwassenen na diagnose autisme

Volwassenen die een diagnose autisme krijgen hebben daarna vaak veel vragen. Een aantal partijen in het autismeveld ontwikkelden, samen met VWS, een brochure voor mensen die net een diagnose autisme hebben gekregen. Deze nieuwe brochure helpt hen op weg met informatie waarvan anderen zeggen: “Had ik dat maar eerder geweten!”.

Brochure Een diagnose autisme… en dan

Over de brochure

De brochure geeft een beknopt overzicht van wat iemand zelf kan doen en welke professionele ondersteuning (zorg en welzijn) beschikbaar is. Daarnaast geeft de brochure informatie over autisme en verwijst naar relevante websites en organisaties.

Download gratis

De brochure is als pdf onder andere beschikbaar op nipa-autismeproducten.nl. Daar kun je ook een poster downloaden om op A3- of A4-formaat te printen voor bijvoorbeeld in de wachtkamer. Daarop staat een URL en een QR-code naar de downloadplek van de brochure. Zo kun je de brochure makkelijk breder onder de aandacht brengen.

Hoe de brochure te gebruiken?

Hierbij enkele tips hoe de brochure onder de aandacht te brengen:

  • Geef de fysieke brochure meteen mee naar huis nadat iemand de diagnose autisme heeft gekregen
  • Ontsluit de digitale brochure in het persoonlijke cliëntportaal
  • Stuur de brochure mee aan de start van een psycho-educatietraject
  • Overweeg de brochure toe te sturen aan mensen met autisme die zijn verwezen voor behandeling en op de wachtlijst staan tot ze aan de beurt zijn voor behandelintake
  • Ontsluit de brochure op intranet, zodat deze ook beschikbaar is voor collega’s
  • Hang de poster in een wacht- of spreekkamer zodat geïnteresseerden laagdrempelig de brochure kunnen vinden

Mede mogelijk gemaakt door..

De brochure is met ondersteuning van het Ministerie van VWS ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), Vanuit Autisme Bekeken (VAB), Personen uit het Autisme Spectrum (PAS), Autisme Netwerken Nederland, Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme (NIPA) en wegwijzer-autisme.nl.

Back To Top