Skip to: Oproep Douglas Bennett Award 2021

Kenniscentrum Phrenos website

Oproep Douglas Bennett Award 2021

Draag je project en/of je collega’s nu voor!


Kenniscentrum Phrenos kent dit jaar de Douglas Bennett Award 2021 toe. De Award is vernoemd naar Douglas Harley Bennett (1918-1997), een Engelse psychiater die veel heeft betekend voor de rehabilitatiebeweging, niet alleen in Engeland maar in de hele wereld en niet in de laatste plaats in Nederland.

De Douglas Bennett Award wordt uitgereikt op 18 november tijdens de studiedag ‘Ik doe mee, ik hoor erbij!’. Op deze dag geven we aandacht aan nieuwe inzichten uit onderzoek en praktijk rond maatschappelijk herstel en inclusie in Nederland. De prijs bestaat uit een kunstwerk, een oorkonde en een geldbedrag.

Voor wie is de Douglas Bennett Award ?

De award is voor een groep mensen die samenwerkt aan een project of initiatief rond kwaliteitsverbetering in de behandeling en/of begeleiding van mensen met ernstige psychische problemen ten behoeve van rehabilitatie en herstelondersteuning. Het kan gaan om een hedendaags, origineel project of initiatief dat wellicht nog minder bekend is of juist een langer lopend project dat succesvol en duurzaam blijkt te zijn.

Wat zijn de beoordelingscriteria?

Bij de beoordeling wordt gekeken naar bijzondere, vernieuwende prestaties door de personen die betrokken zijn bij het voorgedragen project of initiatief. Zij bevorderen met hun werk de integratie van de ggz binnen de maatschappij. We letten op alle volgende criteria:

– Het project of initiatief loopt minimaal 1 jaar en het gaat niet om een ‘papieren’ project;
– De medewerkers die werken aan het project onderscheiden zich door een eigen stijl in werkwijze of activiteiten en kunnen dit concreet maken met voorbeelden.
– Zij werken in het project systematisch aan de kwaliteitsverbetering in de behandeling en/of begeleiding van mensen met ernstige psychische aandoeningen ten behoeve van rehabilitatie en herstelondersteuning.
– Het project is een voorbeeld en inspiratiebron voor de dagelijkse praktijk van rehabilitatie en herstelondersteuning.

Hoe kun je een project of initiatief voordragen?

Aanvragen kunnen schriftelijk via dit formulier worden ingediend door medewerkers die werken aan het project of collega’s die het project van waarde achten en hun collega’s graag voordragen. De aanvraag bestaat uit de beschrijving van het project en een motivatie waarom dit project in aanmerking komt voor de Douglas Bennett Award 2021. Stuur je voordracht voor 1 oktober 2021 naar tverweij@kcphrenos.nl.

De genomineerden en de winnaar!

De programmacommissie van de studiedag kiest drie kandidaten uit alle aanvragen en legt deze genomineerden voor aan het bestuur van Kenniscentrum Phrenos. Het bestuur maakt, in overleg met de programmacommissie, de definitieve keuze. De drie genomineerden horen drie weken vóór de studiedag dat zij genomineerd zijn en zullen op 18 november een flitspresentatie geven. Aan het eind van deze dag wordt de winnaar bekendgemaakt en de Douglas Bennett Award overhandigd!

Download aan Aanmeldformulier Douglas Bennett Award

Achtergrondinformatie over de Douglas Bennett Award

Back To Top