Skip to: Douglas Bennett: achtergrondinformatie

Kenniscentrum Phrenos website

Douglas Bennett: achtergrondinformatie

De Douglas Bennett Award is vernoemd naar Douglas Harley Bennett (1918 – 1997).

De Douglas Bennett Award is sinds 1998 toegekend en uitgereikt aan of één of meerdere personen die op een voorbeeldige en inspirerende wijze hebben gewerkt aan kwaliteitsverbetering in de behandeling en begeleiding van mensen met ernstige psychische aandoeningen ten behoeve van rehabilitatie en herstelondersteuning. Enkele keren betrof het een project.

De Award is vernoemd naar Douglas Harley Bennett, een Engelse psychiater die veel heeft betekend voor de rehabilitatiebeweging, niet alleen in Engeland maar in de hele wereld en niet in de laatste plaats in Nederland. Jean Pierre Wilken en Dirk den Hollander namen destijds het initiatief tot deze Award.

Kenniscentrum Phrenos kent dit jaar de Douglas Bennett Award opnieuw toe!

De award zal gaan naar een groep mensen die samenwerken aan een project of initiatief rond kwaliteitsverbetering in de behandeling en/of begeleiding van mensen met ernstige psychische aandoeningen ten behoeve van rehabilitatie en herstelondersteuning.
De award wordt uitgereikt op 18 november tijdens de studiedag ‘Ik doe mee, ik hoor erbij!’. Op deze dag geven we aandacht aan nieuwe inzichten uit onderzoek én praktijk rond maatschappelijk herstel en inclusie in Nederland.

Award-winnaars 1998 – 2015
1998 Detlev Petry
2002 Marlieke de Jonge
2004 project Onze Buren Dordrecht
2006 Wilma Boevink en Jos Dröes
2008 project Kwartiermaken en het project Buitengewoon
(Maatschappelijk steunsysteem Eindhoven)
2010 Dirk den Hollander en Jean Pierre Wilken
2013 Lectoraat Rehabilitatie Hanzehogeschool Groningen
2015 Tom van Wel

Back To Top