Skip to: Psychose Awareness Day op 24 mei 2019

Kenniscentrum Phrenos website

Psychose Awareness Day op 24 mei 2019

Psychose is voor de meeste mensen nog steeds een onbekende en onbegrepen aandoening, hetgeen helaas leidt tot veel vooroordelen en stigmatisering. Om hier verandering in te brengen, vragen mensen over de hele wereld op 24 mei aandacht voor psychose: Psychose Awareness Day!


Meer aandacht en bekendheid voor psychose kan vooroordelen verminderen, zodat buitensluiting misschien ooit tot het verleden kan gaan behoren. Daarom kun je vanaf begin mei via verschillende kanalen lezen over de Psychose Awareness Day. Dan zullen de eerste nieuwsberichten op de internetsites van de aangesloten organisaties verschijnen en zullen de Psychose Awareness Day en de Quotekaarten verder toegelicht worden. Ook zal in die periode de facebookpagina Erismeerdanjedenkt.com gereed zijn.

Op de ‘Quoto’!

In de week van 20-27 mei trappen we online af. Op de website www.vroegepsychose.nl kan iedereen die samen met ons aandacht wil vragen voor psychose bijvoorbeeld kosteloos Quotekaarten downloaden. Maak een ‘Quoto’ (foto met de quotekaart) en deel deze via social media, www.Facebook.com/psychose-erismeerdanjedenkt of gewoon ‘ouderwets’ via de mail! Gebruik ook #psychoseawarenessday en #erismeerdanjedenkt. Hang je liever een poster op? Of toch liever een Psychose Awareness filter voor je profielfoto? Of allebei? Ook deze kun je downloaden op de site.

Wat kun je zelf in jouw regio doen?

Natuurlijk kun je de Psychose Awareness Day ook in je eigen omgeving bekend maken door posters op veel bezochte plekken te hangen, een Quoto aan je digitale handtekening toe te voegen, berichten en Quoto’s via LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram te verspreiden en een filter over je profielfoto te zetten. En je kunt nog meer doen. Een filmavond met een inleiding van een (ervarings)deskundige organiseren, een blog over Psychose Awareness Day plaatsen, het thema tijdens de koffie bespreken, je kan van alles verzinnen. Laten we er een mooie dag van maken!

Watch this space!

Vind je ook dat psychose uit de taboehoek moet verdwijnen? En wil je daar zelf een bijdrage aan leveren? Hou dan vanaf begin mei de facebookpagina psychose-erismeerdanjedenkt, de website www.vroegepsychose.nl of de sites van onderstaande organisaties in de gaten, en deel de informatie over de Psychose Awareness Day in je eigen netwerk. Samen kunnen we het beeld van psychose veranderen!

Psychose Awareness Day Nederland is een initiatief van het Netwerk Vroege Psychose in samenwerking met het Rob Giel Onderzoek centrum, PsychoseNet, Mind Ypsilon, Anoiksis, Kenniscentrum Phrenos, Hamlett en Marvelous Mind.

 

Back To Top