Skip to: Oproep voor pitches NIPA najaarscongres 2022!

Kenniscentrum Phrenos website

Oproep voor pitches NIPA najaarscongres 2022!

Het NIPA (Netwerk innovatie & Productontwikkeling Autisme) organiseert op vrijdag 14 oktober het NIPA-najaarscongres. Tijdens het congres is ook ruimte voor Product FLASHES. Dat zijn korte filmpjes (1-3 minuten) waarin aansprekende, praktische producten worden gepitcht. 

Dit tweede online NIPA-congres gaat over autisme in de context. Hoe kunnen de persoon met autisme en diens omgeving goed op elkaar afstemmen? De focus hierbij ligt op de hulpverlening, de naasten en de persoon met autisme zelf. Sprekers zijn onder andere Kirsten Greaves-Lord (Academische Werkplaats Autisme), Trudy Dehue (emeritus hoogleraar wetenschapsonderzoek), Anne van de Beek (ervaringsdeskundige en tekstschrijver) en Sabine Vriezinga (psychiater Leo Kannerhuis) die ieder vanuit een andere invalshoek het thema ‘autisme en de ander’ zullen belichten.

Gezocht: autismeproducten

Tijdens het congres is ook ruimte voor Product FLASHES. Dat zijn korte filmpjes (1-3 minuten) waarin aansprekende, praktische producten worden gepitcht. Met oog op het thema zijn we op zoek naar producten die ondersteunen bij het contact met de omgeving en de ander. Ook geven we graag podium aan zelfmanagementproducten.

We zijn op zoek naar producten die praktisch in gebruik zijn en direct ingezet kunnen worden. Bijvoorbeeld een app, website, gebruiksvoorwerp of boek waarmee een persoon met autisme meer regie krijgt over (een deelaspect van) het leven, de eigen zelfredzaamheid vergroot, of op een andere manier zelf de kwaliteit van leven kan verbeteren. De producten mogen autisme-specifiek zijn, maar dat is niet noodzakelijk.

De Product FLASHES vormen een mooie aanvulling op de rest van het programma: in de ochtend is er aandacht voor de meer theoretische kant van het onderwerp. In de middag maken we een vertaalslag naar de praktijk. Tussendoor zijn blokken waarin de filmpjes van de autismeproducten worden getoond, waarmee we de congresdeelnemers concrete handvatten willen geven om meteen aan de slag te kunnen met het stimuleren van zelfmanagement bij hun cliënten.

Bereik een groot, specialistisch publiek

Het is een mooie kans om uw autismeproduct onder de aandacht te brengen bij een groot, specialistisch publiek. Het congrespubliek bestaat uit (ervaringsdeskundige) ggz-professionals van verschillende ggz-organisaties: psychiaters, (klinisch en gz-)psychologen, begeleiders, verpleegkundigen, autismecoaches, etc. Omdat het een online congres is, krijgt het product veel aandacht, want het wordt full screen op de pc/laptop/tablet van de deelnemers getoond.

Meld uw autismeproduct aan!

Heeft u een praktisch product ontwikkeld voor mensen met autisme en wilt u deze onder de aandacht brengen tijdens het NIPA-congres? We komen graag met u in contact!

Stuur bij interesse een mail sturen naar nipa@kcphrenos.nl met daarin informatie over het product dat u ontwikkeld heeft. Wanneer uw product geselecteerd wordt voor een pitch, vragen wij u om zelf een filmpje te maken van 1 tot 3 minuten. Dit mag professioneel of met een telefoon. Zolang de kwaliteit van beeld en geluid maar voldoende is. Uiteraard volgt daarover meer informatie en afstemming.

Meer informatie over het congres 

Over het Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme (NIPA)

Het NIPA is landelijk netwerk van (ervaringsdeskundige) autismeprofessionals, werkzaam bij ggz-organisaties. We maken producten voor de behandeling en begeleiding van mensen met autisme. Ook voorziet het NIPA in een centrale plek waar specialistische kennis over autisme wordt samengebracht en waar specialisten en generalisten elkaar kunnen vinden. Het NIPA maakt als lerend netwerk onderdeel uit van Kenniscentrum Phrenos. www.nipa-autisme.nl

 

Back To Top