Skip to: Online sessie over Peer-supported Open Dialogue: een werkwijze voor complexe en vastgelopen situaties

Kenniscentrum Phrenos website

Online sessie over Peer-supported Open Dialogue: een werkwijze voor complexe en vastgelopen situaties

Wat houdt Peer-supported Open Dialogue (POD) precies in en hoe kunnen wijkteams en OGGZ deze werkwijze benutten?  Mensen met terugkerende psychische problemen wonen steeds vaker gewoon thuis met de nodige zorg en begeleiding. Dit vraagt niet alleen een omslag voor mensen zelf, maar ook van de kennis, houding en vaardigheden van bijvoorbeeld wijkteams en OGGZ-teams. Peer-supported Open Dialogue is een waardevolle aanpak die bij deze omslag kan helpen. 

Op 20 september van 12.00 – 13.00 uur organiseert Movisie een online lunchsessie over de werkwijze Peer-supported Open Dialogue (POD). Met de mens om wie het gaat als vertrekpunt wordt uitleg gegeven over POD en hoe deze aanpak gebruikt kan worden door wijkteams en in de OGGZ.

Leestip | Interview met Dienke Boertien over Peer-supported Open Dialogue

Peer-supported Open Dialogue

Peer-supported Open Dialogue is een innovatieve werkwijze, passend bij een ambulante setting met ruimte voor alle perspectieven om samen met cliënt, naasten en hulpverleners te zoeken naar de gewenste zorg of ondersteuning. Het denken met in plaats van denken over samen met het netwerk staat daarbij centraal. POD is als werkwijze in te zetten bij complexe en vastgelopen situaties. Het geeft handvatten om in geval van complexe ontwrichting bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven van de mensen om wie het gaat.

Programma

  • Welkom, doel en programma
  • De kracht van Peer-supported Open Dialogue (POD)
  • Toelichting door Dienke Boertien, stafmedewerker Herstel en Ervaringsdeskundigheid bij Kenniscentrum Phrenos en ervaringsdeskundige Sanna Martha
  • Reflectieoefening
  • Afsluiting

Aanmelden

Je kunt je voor deze sessie kosteloos aanmelden bij Movisie.

Back To Top