Skip to: New Shoes Summit: herstellende omgevingen

Kenniscentrum Phrenos website

New Shoes Summit: herstellende omgevingen

Het CARe Netwerk organiseert op 30 en 31 mei een internationale ontmoeting onder de titel New Shoes Summit rond het thema ‘inspirerende nieuwe omgevingen voor herstel en inclusie’. Plaats van samenkomst is herstelcentrum Nei Skoen in Helmond. Sprekers zijn Vesper Moore (USA), Paul Monks (GB) en Toon Walravens (NL).

Vesper Moore is ervaringsdeskundige en een van de leiders van een herstelleergemeenschap in Worchester. Zijn presentatie heeft de titel Collectively Transforming Systems: Building Communities of Healing. Paul Monks is een kunstenaar die leiding geeft Core Arts in Londen, een sociale onderneming die opleiding, training en werkgelegenheid biedt aan mensen in het kader van hun herstelproces. De titel van zijn presentatie is From Spaces To Places. Toon Walravens is ervaringsdeskundige en oprichter van het GrowRich Centre van forensische kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven. Daarnaast is hij hoofopleider bij de Rinogroep. Toon zal o.a. spreken over het belang van een herstelbevorderende omgeving in de forensische zorg. De titel van zijn presentatie is Getting on your feet and looking forward. Daarnaast worden er workshops verzorgd zoals een workshop herstelgericht drummen van David Milner van het St. Mungo’s Recovery College uit Londen.

Nei Skoen is gebaseerd op 2 pijlers: zelfhulptradities en het SRH. Joyce Mols (Fontys Hogeschool), die onderzoek heeft gedaan naar de werkzaamheid van Nei Skoen, zal haar bevindingen presenteren.

Hier vindt u meer informatie over het programma en deelname. Er bestaat de mogelijkheid iemand uit Oost-Europa, Centraal-Azië of Afrika te sponsoren om deel te nemen aan de conferentie. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij CARe.

Back To Top