Skip to: Meld je aan voor een online focusgroep voor de ontwikkeling van psycho-educatie voor naasten van jongvolwassenen met psychosegevoeligheid

Kenniscentrum Phrenos website

Meld je aan voor een online focusgroep voor de ontwikkeling van psycho-educatie voor naasten van jongvolwassenen met psychosegevoeligheid

Voor het project Psycho-educatie voor naasten van mensen met een vroege psychose zijn we op zoek naar mensen voor een focusgroep van jongvolwassenen en naasten én naar mensen voor een focusgroep van hulpverleners. Vragen die aan bod komen zijn o.a.:  ‘wat moet er aan bod komen? Op welke manier wil je daarover in gesprek? Wat voor materiaal zou je willen krijgen? Wat is voor jou het best mogelijke resultaat van psycho-educatie?’.

Twee focusgroepen

Focusgroep I
Wanneer: dinsdag 8 november van 13.00 tot 15.30 uur
Voor wie: mensen met ervaring met psychose in de afgelopen 5 jaar en naasten
We zijn op zoek naar jongvolwassenen en naasten die in een focusgroep willen meepraten over de inhoud, de thema’s en de vorm van de psycho-educatie.

Wil jij deelnemen aan de focusgroep op 8 november? Vul dan het aanmeldformulier in. Een lid van het projectteam neemt dan z.s.m. contact met je op. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt.

Focusgroep II
Wanneer: donderdag 10 november van 09.30 tot 11.30 uur
Voor wie: hulpverleners van jongvolwassenen met psychosegevoeligheid
We zijn op zoek naar hulpverleners die in een focusgroep willen meepraten over de inhoud, de thema’s en de vorm van de psycho-educatie. De online bijeenkomst is op donderdag 10 november van 9.30 tot 11.30 uur.

Wil jij deelnemen aan deze focusgroep? Vul dan het aanmeldformulier in. Een lid van het projectteam neemt dan z.s.m. contact met je op. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. Klik hier voor meer informatie over het project.

Achtergrond

Het krijgen van een vroege psychose is niet alleen voor jongvolwassenen zelf maar ook voor hun naasten (ouders, partners, kinderen, vrienden, overige familie) een ingrijpende ervaring. Het is belangrijk om met jongvolwassenen en hun naasten goed in gesprek te blijven en goede informatie uit te wisselen. Dit gebeurt onder andere door middel van psycho-educatie.

Binnen dit tweejarige project (2022-2023) ontwikkelen we een passende destigmatiserende psycho-educatie module die aansluit bij de specifieke thema’s en behoefte van deze doelgroep ter bevordering van het herstel van (jonge) mensen met een vroege psychose en van het netwerk.

Meer informatie over het project

 

Back To Top