Skip to: Online lunchinformatiebijeenkomst over Peer-supported open dialogue (POD) 30 september

Kenniscentrum Phrenos website

Online lunchinformatiebijeenkomst over Peer-supported open dialogue (POD) 30 september

Vrijdag 30 september van 12.00 tot 13.00 uur is er een online lunchinformatiebijeenkomst over POD en de training.
POD-trainers Sanna Martha (ervaringsdeskundige) en Kwok Wong (psychiater) geven een korte toelichting op POD en wat je leert in de training. Vervolgens is er alle ruimte voor vragen.

Waarom Peer-supported open dialogue (POD)?

In de ggz wordt veel gewerkt met vaste structuren, behandelplannen en diagnoses. Soms gaat deze manier van werken voorbij aan wat er allemaal achter de hulpvraag
en in het netwerk speelt. Met als gevolg dat de behandeling onvoldoende aansluit en er ongemak ontstaat bij de cliënt, diens naasten en bij betrokken hulpverleners.
Peer-supported Open Dialogue, ofwel POD, is een innovatieve werkwijze om ruimte te maken voor alle perspectieven van cliënt, naasten en hulpverleners en samen te
zoeken naar welke zorg of ondersteuning kan helpen. De eigen regie van de cliënt vormt het uitgangspunt. Niets wordt besproken over de cliënt zonder de cliënt.

Aanmelden

Wil jij er het fijne van weten? Meld je dan gratis aan voor de lunchwebinar op 30 september a.s. via het inschrijfformulier

Informatie over POD-training

Graag attenderen we jullie op het nieuwe trainingsaanbod Peer-supported Open Dialogue (POD) van Kenniscentrum Phrenos. Eind november start weer een basistraining POD. Hiervoor is nog volop plaats.

In de POD-training staan self work, het verdragen van onzekerheid, systemisch werken en de kernwaarden van openheid, authenticiteit en onvoorwaardelijke warmte centraal.  Je ontwikkelt vaardigheden om ook als het ingewikkeld wordt in gesprek te blijven, inclusief alle onzekerheid, niet-weten en meerstemmigheid. Je leert ruimte maken voor wat er is (presentie) en voor de gelijkwaardige inbreng van ervaringskennis, professionele en wetenschappelijke kennis van alle betrokkenen (netwerkzorg).

Heb je belangstelling en wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Dienke Boertien dboertien@kcphrenos.nl.

Download de flyer over de Basistraining POD

 

Back To Top