Skip to: IPS beter toepasbaar voor onderwijs

Kenniscentrum Phrenos website

IPS beter toepasbaar voor onderwijs

Kenniscentrum Phrenos werkt in 2022-2023 aan het door-ontwikkelen van de IPS-methode voor mensen met onderwijsvraagstukken. We brengen bevorderende en belemmerende factoren in kaart, vullen de IPS-training aan met modules over IPS-O en ontwikkelen tools voor trajectbegeleiders om mensen op weg te helpen bij hun opleiding.

Pilots gestart

In het afgelopen studiejaar zijn deze tools door trajectbegeleiders en hun kandidaten toegepast en getest. Ook ontwikkelen we een handreiking voor de implementatie van IPS-O en een aangepaste IPS-O modeltrouwschaal. Deze maand zijn de pilots gestart voor het testen van deze IPS-O modeltrouwschaal bij de drie deelnemende organisaties: GGz-Eindhoven, GGz-Breburg en Roads (Arkin).

Meld je aan voor de IPS-O werkconferentie

Wilt u op de hoogte blijven van de tussentijdse resultaten van dit project en meedenken over de laatste fase en het vervolg? Kom dan naar de IPS-O werkconferentie op woensdag 27 september, van 9.30 tot 13.00 uur in Utrecht. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u mailen naar: Sharon Voortman (svoortman@kcphrenos.nl) of Niels van Rhijn (nrhijn@kcphrenos.nl).

Lees ook de projectbeschrijving van Individuele Plaatsing en Steun bij onderwijsvraagstukken (IPS-O)

Back To Top