Skip to: Inschrijving voor het Nationale Psychose Congres is geopend

Kenniscentrum Phrenos website

Inschrijving voor het Nationale Psychose Congres is geopend

Op donderdag 3 oktober 2024 vindt het Nationale Psychose Congres plaats met als centraal thema “Naasten”. Een psychose heb je tenslotte niet alleen! Niet eerder waren naasten hét thema van het Nationaal Psychosecongres. Tot nu, met het 40-jarig jubileum van MIND Ypsilon als inspiratiebron. Het congres vindt plaats bij Antropia, vlak naast het station Driebergen-Zeist.

Wat kun je verwachten?

In dit congres leren we beter omkijken naar de cliënt én diens naasten. En naar onszelf. Wat kunnen we leren van hen? Hoe halen we het beste uit de samenwerking in de triade? En hoe hebben we oog voor hun noden zonder ons erin te verliezen?
Dagvoorzitters Marieke Pijnenborg en Wim Veling loodsen het publiek door een dag vol lezingen, flitspresentaties, workshops en driegesprekken. We halen alles uit de kast om de mooiste voorbeelden te delen. Om daarna de balans op te maken: Waar staan we nu en welke perspectieven liggen nog vóór ons?

De dag begint met een lezing van Bert Stavenuiter over 40 jaar MIND Ypsilon. Iris Sommer, psychiater en hoogleraar Psychiatrie UMCG eindigt het programma met een lezing over de resultaten van de HAMLETT Studie, de studie naar het vroegtijdig afbouwen van antipsychotica bij mensen die hersteld zijn van hun eerste episode. Tevens zijn er dit jaar twee workshoprondes waarbij je onder meer kan kiezen uit de onderwerpen sociale contacten, psycho-educatie en famlie-ervaringsdeskundigheid, samenwerken in de triade, Yoga en de Yucel-methode.

Kortom: het wordt een zeer gevarieerde dag!

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over het programma, accreditatie en deelnamekosten kun je vinden op onze scholingspagina. Daar kun je je ook aanmelden via het inschrijfformulier.
Ook dit jaar is er een groepskorting: elke zesde persoon neemt gratis deel bij gelijktijdige inschrijving vanuit één organisatie.
En dit jaar hebben we ook weer een psychiatersactie.

>> Lees meer over Het Nationale Psychose Congres 2024

 

 

Back To Top