Skip to: Inschrijving voor het Nationale Psychose Congres geopend!

Kenniscentrum Phrenos website

Inschrijving voor het Nationale Psychose Congres geopend!

Op donderdag 30 september 2021 vindt het Nationale Psychose Congres: wat is goede zorg? plaats. Een bijzonder hybride event vanuit het Muntgebouw in Utrecht. Deze dag staat in het teken van nieuwe wetenschappelijke kennis op het gebied van de diagnostiek en behandeling van psychotische aandoeningen én de  praktische toepasbaarheid en maatschappelijke relevantie daarvan.

Breder perspectief

Goede psychosezorg vraagt om een breder perspectief dan alleen de evidence-based behandelingen in de ggz. Die moet hiervoor integreren met onder meer empowerment, kennis van ervaringsdeskundigen en het betrekken van de directe omgeving. In het programma zien we bekenden optreden, zoals dagvoorzitter Wim Veling en keynotespreker Jim van Os. Maar ook ontbreken Tanje Tillemans en Bert Stavenuiter  van MIND Ypsilon niet. Zij spreken over het belang van het triadisch perspectief.

Er is een programma met workshops in 4 tracks die in de ochtend worden ingeleid:

Track 1: Bereikbaarheid en toegankelijkheid van goede zorg voor mensen met een psychose. Ingeleid door Nynke Boonstra
Track 2: Medicatie. Ingeleid door Lieuwe de Haan
Track 3: Nieuwe interventies en psychologische mechanismen. Ingeleid door Marieke Pijnenborg
Track 4: Herstel en participatie. Ingeleid door Irene van de Giessen

Hybride event

Deelnemers kunnen het congres in het Muntgebouw in Utrecht bijwonen, maar er is ook de mogelijkheid het online te volgen en in de workshops mee te doen.

Meer informatie en inschrijven

Back To Top