Skip to: In gesprek over zin: introductiebijeenkomst 6 maart

Kenniscentrum Phrenos website

In gesprek over zin: introductiebijeenkomst 6 maart

16 januari 2019 In het platform Ouderen van Kenniscentrum Phrenos is de afgelopen jaren gewerkt aan de module ‘In gesprek over zin’. De module is speciaal ontwikkeld om met ouderen in de psychiatrie in gesprek te komen over zin. De aanleiding hiertoe was om herstelondersteunende zorg in de psychiatrische zorg voor ouderen meer vorm te geven. Op 6 maart organiseert Kenniscentrum Phrenos een introductiebijeenkomst over deze module.

Breed inzetbaar en implementatie

De module ‘In gesprek over zin’ bestaat uit drie bijeenkomsten en is ontwikkeld door Paul Andreoli (psycholoog) en Benno Wiegers (SPV bij ouderenpsychiatrie van GGz Friesland) in samenwerking met Kenniscentrum Phrenos en de Levensloop Academie. De werkvormen in de module zijn speciaal gekozen voor de doelgroep, maar de module is ook breder inzetbaar. In licht gewijzigde vorm sluit  ‘In gesprek over zin’ namelijk ook goed aan bij andere doelgroepen zoals volwassen en adolescenten. Voor implementatie van de module is een korte train-de-trainer ontwikkeld om mensen die aan de gesprekken hebben deelgenomen, te leren hoe zij zelf  dergelijke gesprekken kunnen gaan begeleiden.

Introductiebijeenkomst 6 maart

Op 6 maart (van 13.00 tot 15.30 uur) organiseert Kenniscentrum Phrenos een introductiebijeenkomst, waarin de ontwikkelaars Paul Andreoli en Benno  Wiegers de module toelichten. Ook is het mogelijk om een van de werkvormen te ervaren in een workshop.

Locatie

Kenniscentrum Phrenos, Da Costakade 45, Utrecht

Voor deze bijeenkomst kunt u zich tot 27 februari aanmelden bij Joyce Huls (jhuls@kcphrenos.nl)

Contactpersoon van het platform Ouderen is Dienke Boertien

Zie ook de cursus/training Gespreksgroep: In gesprek over zin

 

 

 

 

 

Back To Top