Skip to: Jaarcongres Persoonlijkheidsstoornissen

Kenniscentrum Phrenos website

Jaarcongres Persoonlijkheidsstoornissen

Organisatie: Kenniscentrum Persoonlijkheidsstoornissen in samenwerking met De Viersprong

Het thema van dit jaar is: Maatwerk. Veel van onze behandelingen zijn ‘evidence-based’, maar voor wie? En voor wie niet? We hebben tientallen, zelfs honderden, richtlijnen en behandelprotocollen. Maar hoe vertaal je ze naar concrete cliënten?
One size doesn’t fit all, maar wie heeft dan veel behandeling nodig en wie weinig? En hoe pak je dat aan en neem je cliënten daarin mee?
Onze keynote speakers brengen allen varianten op dit thema. Floortje Scheepers doet een warme oproep om vooral samen te begrijpen, te leren en te verbeteren. Aartjan Beekman laat zien hoe het veld van depressie al veel langer bezig is met het personaliseren van behandelingen. David van den Berg roept op om anders naar mentale problemen te kijken en licht dit toe met concrete voorbeelden. Maaike Smits tenslotte gaat in op hoe we doelmatige zorg voor cliënten met persoonlijkheidsproblemen kunnen vormgeven.
Na de lunch is er een gevarieerd aanbod aan workshops. De rode draad doorheen de workshop is: Hoe dan? Hoe gebruik je het nieuwe, alternatieve model om een behandelplan te maken? Hoe maak je een concreet en bruikbaar signaleringsplan met je cliënt? Etc.

Kosten en inschrijven
De kosten om deel te nemen aan dit congres, zijn:
€ 100,- voor medewerkers van de Viersprong,
€ 125,– voor medewerkers van lidinstellingen van het Kenniscentrum
€ 225,- voor de overige deelnemers.

Het inschrijfformulier vindt u hier.

Accreditatie is aangevraagd bij de NVP, NVvP, FGzPt, VGCt, register Vaktherapie, Verpleegkundig specialist Register en Kwaliteitsregister V&V.

Vrijdag, 2 juni 2023


09:00 - 17:00

Klik hier voor meer informatie

Back To Top