Skip to: Deelnemers gezocht voor PSYSCAN

Kenniscentrum Phrenos website

Deelnemers gezocht voor PSYSCAN

PSYSCAN studie

De PSYSCAN studie is een groot Europees onderzoek. De studie is bedoeld om een methode te ontwikkelen om ziekteverloop en uitkomst te voorspellen voor mensen die één psychotische episode hebben meegemaakt. Dit verschilt sterk per persoon: sommige mensen herstellen goed na de psychotische episode, anderen kunnen last krijgen van een terugval. Met PSYSCAN proberen we erachter te komen welke factoren een rol spelen bij dit beloop, zodat we in de toekomst meer persoonlijke zorg kunnen bieden.

Hoe ziet het onderzoek eruit?

We vragen deelnemers om vier keer naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) te komen, verdeeld over een periode van één jaar. Tijdens deze afspraken stellen we u vragen over hoe het met u gaat en welke klachten u heeft (gehad). Ook doen we wat tests om uw denkvermogen in kaart te brengen (bijv. geheugen en aandacht) en vragen we u een aantal vragenlijsten in te vullen. Tijdens de eerste en laatste afspraak maken we een MRI scan en nemen we bloed af.

Wie kan meedoen?

– Personen die één psychose hebben doorgemaakt, niet langer dan 3 jaar geleden
– Leeftijd tussen 16-40 jaar
– Geen problemen met het maken van een MRI scan en bloedafname

Vergoeding

– €150 in totaal voor de 4 bezoeken (€25 per bezoek en €25 per MRI scan)
– Reiskosten en brandstofkosten worden volledig vergoed

Interesse?

Heeft u interesse om deel te nemen of wilt u meer informatie ontvangen? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen via PSYSCAN@maastrichtuniversity.nl of 06 1712 6488
Meer over PSYSCAN (download folder)

Back To Top