Skip to: De MENTUPP-pilot gaat van start!

Kenniscentrum Phrenos website

De MENTUPP-pilot gaat van start!

Het afgelopen jaar heeft kenniscentrum Phrenos, in samenwerking met 17 partner-organisaties uit Europa en Australië, hard gewerkt aan de ontwikkeling van de MENTUPP-interventie en het opzetten van de pilotstudie. MENTUPP is een door de EU gesubsidieerd project dat zich richt op het ontwikkelen en onderzoeken van een multicomponent-interventie die wordt uitgevoerd op de werkvloer. Het doel is het verbeteren van mentale gezondheid en het verminderen van stigma op het werk. Meer informatie over het project is hier te vinden.

De pilot

Kenniscentrum Phrenos is medeverantwoordelijk voor het onderzoek naar de werking van deze interventie. In eerste instantie verloopt het onderzoek via een pilotstudie, die relevante informatie zal gaan geven over de eerste effecten en haalbaarheid van de MENTUPP-interventie. Het pilotonderzoek zal officieel op 1 mei van start gaan. Inmiddels hebben we al een organisatie die met ons de pilot gaat uitvoeren. In een later stadium in 2022 zullen we de MENTUPP-interventie breder onderzoeken via een cluster randomized controlled trial.

Meedoen met dit onderzoek?

Wilt u meer weten over MENTUPP en de eerste bevindingen van de pilot, of is uw organisatie geïnteresseerd in deelname aan MENTUPP? Dan horen wij graag van u! U kunt in dat geval contact opnemen met Lars de Winter via Lwinter@kcphrenos.nl.

Back To Top