Skip to: 10de Wereldcongres Stemmen horen: living with voices; A human right

Kenniscentrum Phrenos website

10de Wereldcongres Stemmen horen: living with voices; A human right

Van woensdag 12 t/m zaterdag 15 september is er in de Church of Our Saviour in Den Haag een gevarieerd programma voor iedereen die geïnteresseerd is in stemmen horen. Er zullen vooral stemmenhoorders spreken en workshops geven. Het gaat om het ontmoeten en delen van ervaringen.

Leven met stemmen: een mensenrecht!

De vier dagen staan in het teken van stemmenhoorders en hun rechten: Living with voices: A human right.

Op 12 september is het INTERVOICE-dag met onder anderen Marius Romme en Sandra Escher, grondleggers van Intervoice en de Maastrichtse benadering.

Van 13 en 14 september vindt het congres plaats. Kijk voor het uitgebreide programma op http://10thworldhearingvoicescongress.nl/program/
Een tipje van de sluier: Spreker is onder anderen Jolijn Santegoeds, mensenrechtenactivist en oprichter van Mindsrights, een initiatief tegen isoleercellen en dwang in de ggz. Op 14 september  spreken ook Olga Runciman, stemmenhoorder, psycholoog en open dialogue-begeleider en Dimitri Lattas die vanuit Mad Studies vertelt over ‘Henry’s Demons’.

14 september is Wereld Stemmenhoordersdag!

Zaterdag 15 september Publieksdag

15 september is grotendeels in het Nederlands met als doel een groter bewustzijn te creëren bij een breder publiek voor stemmenhoorders en hunmensenrechten. De uitgenodigde sprekers belichten het aspect mensenrechten. Dit zijn: Pieter Ippel, Jolijn Santegoeds, Wilma Boevink, Robin Timmers, Hermine en Harm en Suzanne van Engelen.

Verder bijdrage van: Theaterwerkplaats SMIT, Marius Romme en Sandra Escher over ‘de Maastrichtse methode’ Barbara Schaeffer over ‘haar onderzoek naar stemmenhoordersgroepen’, Tilly Gerritma over ‘1000 cadeautjes’, Geert Zomer geeft een schrijfworkshop, Mehmet Yucel over zijn Yucelmethode en nog veel meer!

Meer informatie

Nederlandstalige flyer

Back To Top