Skip to: Symposium Zelfmanagement en passende zorg in de ggz

Kenniscentrum Phrenos website

Symposium Zelfmanagement en passende zorg in de ggz

In de ggz zijn op dit moment veel veranderingen gaande, zoals veel meer nadruk op ambulantisering en vermaatschappelijking. Daarnaast is er een cultuuromslag in de ggz gaande waarin het steeds belangrijker wordt dat cliënten met zo min mogelijk ingrijpende middelen, zo veel mogelijk de zorg krijgen die bij hen past, dat zij gestimuleerd worden in hun herstel, de eigen regie (her)pakken en met de juiste behandeling of begeleiding zo goed en zo snel mogelijk geholpen worden.
Maar wat is nou passende zorg voor mensen in de ggz en hoe kan deze zorg zo veel mogelijk het zelfmanagement stimuleren? Het LPGGz heeft de afgelopen anderhalf jaar in het project Zelfmanagement en passende zorg inzicht verkregen in de wensen en behoeften van cliënten en familie bij het bieden van passende zorg en het stimuleren van zelfmanagement. Hiervoor zijn praktische kenmerken van passende zorg en zelfmanagement opgesteld, ook wel Bouwstenen genoemd. Uit de praktijk blijkt dat de Bouwstenen een bijdrage leveren bij het op gang brengen van het nieuwe denken en werken in de ggz.
De ervaringen die we de afgelopen periode in het project Zelfmanagement en passende zorg hebben opgedaan, willen we graag met u delen. Bent u opzoek naar inspiratie en wilt u meedenken over passende zorg en zelfmanagement in de ggz? Kom dan op 27 januari 2015 naar het Symposium Zelfmanagement en passende zorg!
Wat kunt u verwachten tijdens het symposium Zelfmanagement en passende zorg:
• Een terugblik op de activiteiten die we de afgelopen periode hebben uitgevoerd en de producten die het project Zelfmanagement en passende zorg heeft opgeleverd
• Een presentatie van vijf goede voorbeelden
• Workshops waarin we aan de slag gaan met zelfmanagement en passende zorg aan de hand van de Bouwstenen.
• Een lezing van Jaap van Weeghel, directeur Wetenschap Kenniscentrum Phrenos
• Ter afsluiting is er een borrel
Wanneer: 27 januari 2015 van 13.00-17.00
Waar: Hogeschool Domstad, Utrecht
Voor wie: Cliënt(vertegenwoordigers), familie(vertegenwoordigers), naasten en professionals
Kosten: Cliënt(vertegenwoordigers), familie(vertegenwoordigers) en naasten: gratis. Professionals: €25,-.
Wilt u het programma en de workshops bekijken of wilt u zich opgeven voor het symposium? Ga dan naar de website van het Landelijk Platform GGz. Op de website vindt u binnenkort ook een korte beschrijving van de verschillende workshops. Op de dag zelf kunt u een keuze maken aan welke workshop u wilt deelnemen.

Back To Top