Skip to: Schrijf je in voor de Lezingen Herstel en Filosofie én verdiepingsbijeenkomst

Kenniscentrum Phrenos website

Schrijf je in voor de Lezingen Herstel en Filosofie én verdiepingsbijeenkomst

Na een succesvolle reeks lezingen in 2017 volgen op vrijdagmiddag 2 maart a.s. twee lezingen door de filosofen Sanne van Driel en Henk Oosterling. Deze bijeenkomst krijgt een week later, op 9 maart, een vervolg voor mensen die zich nog verder willen verdiepen in het onderwerp.

Sanne van Driel studeerde filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij schreef een boek over haar eigen ervaringen met anorexia en het filosofisch gedachtegoed van onder meer Foucault en Deleuze. Momenteel werkt ze bij de Universiteit van Tilburg aan een onderzoek over depressie.

In 2016 kwam bij uitgeverij Boom het boek Waar geen wil is, is een weg uit van de hand van Henk Oosterling. Daarin laat hij vanuit de rijke filosofische tradities van zowel West als Oost zien hoe het niet-willen soms zo veel meer ruimte schept voor het handelen dan het doelgerichte streven. Hij biedt daarin filosofische openingen om de onverschilligheid ten aanzien van lijden van anderen om te zetten in interesse, empathie en compassie.

Locatie: Universiteit voor Humanistiek, Kromme Nieuwegracht 29, Utrecht
Tijd: 13.30-17.00

AanmeldenMeer informatie over de lezingen 

Follow-up bijeenkomst op vrijdag 9 maart 2018

Voor deelnemers aan de lezing van 2 maart  is er een week later is een follow-up. Met een groep van maximaal 15 personen kijken we uitgebreid terug op de Herstel en Filosofie-dag van 2 maart 2018. Onder begeleiding van Wouter Kusters (filosoof) en Dienke Boertien (Kenniscentrum Phrenos en Werkplaats Herstelondersteuning) verdiepen we ons verder in het thema Herstel en Filosofie, o.a. aan de hand van de lezingen van de filosofen Henk Oosterling en Sanne van Driel.
Locatie: Bij Jacob (kantoor Stichting Psychiatrie & Filosofie), Jaap Bijzerweg 19, Woerden
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Via deze link kunt u een toegangsticket kopen voor deze bijeenkomst.

Back To Top