Skip to: Posterprijzen Phrenos Psychosecongres Psychose in Perspectief

Kenniscentrum Phrenos website

Posterprijzen Phrenos Psychosecongres Psychose in Perspectief

Op 8 december 2016 werden tijdens het Phrenos Psychosecongres prijzen uitgereikt voor de interessantste posters die tijdens de postersessies getoond zijn.
De posterjury bestaande uit Nanet Waterhout, Berber van der Vleugel, Charlotte  Smits en Marieke Pijnenborg koos twee winnaars: een uit de categorie Wetenschappelijk en een uit de categorie Zorginnovatie.

Winnaar in de categorie Wetenschappelijke posters

IMGP1655In de eerste categorie waren vijftien inzendingen. Hoewel de kwaliteit van de inzendingen dit jaar over het algemeen erg hoog was, viel het de jury wel op dat er wel heel veel tekst op de posters stond. Mooier is het de boodschap kort en duidelijk te brengen en aanvullende informatie mondeling bij de poster te verschaffen. De jury was unaniem over de winnaar: Jeroen Deenik. Jeroen werkt bij GGZ centraal en presenteerde de resultaten van een gerandomiseerde, gecontroleerde interventie gericht op het verbeteren van leefstijl. De jury roemde de poster om de mooie resultaten van het onderzoek, de toepasbaarheid van de resultaten, evaluatie van de interventie waarbij ook de subjectieve maten zijn meegenomen en ook het feit dat de interventie met eigen middelen uitgevoerd werd.

Winnares in de categorie Zorginnovatief
IMGP1668

In de categorie zorgvernieuwing waren dit jaar slechts vijf aanmeldingen. In deze categorie won Saskia Nijman, werkzaam bij GGZ Drenthe. Volgens het jury rapport presenteerde zij een visueel erg aantrekkelijke poster over het trainen van sociale cognitie met behulp van Virtual Reality (VR). Daarbij hield zij een demonstratie van de interventie die zij gaat onderzoeken. Een eervolle vermelding was er voor Diane Bulsink met haar poster over de PAja! methode, waarbij woonvoorzieningen verbeterd worden met behulp van feedback van cliënten.
IMGP1585
 

Back To Top