Skip to: Oproep voor pitches!

Kenniscentrum Phrenos website

Oproep voor pitches!

Heeft u een praktisch product ontwikkeld dat het zelfmanagement van mensen met autisme helpt vergroten en wilt u deze onder de aandacht brengen tijdens het NIPA-congres? We komen graag met u in contact!

Het NIPA (Netwerk innovatie & Productontwikkeling Autisme) organiseert op vrijdag 17 september een online dagcongres over zelfmanagement bij autisme. Sprekers zijn onder andere Hilgo Bruining (Amsterdam UMC), Jan-Pieter Teunisse (HAN), Linsey Wijburg (Lister) en Jaap Trappenburg (UMCU) die ieder vanuit een andere invalshoek het thema zelfmanagement bij autisme zullen belichten.

Gezocht: zelfmanagementproducten

Tijdens het congres is ook ruimte voor PRODUCT FLASHES. Dat zijn korte filmpjes (max. 3 minuten) waarin aansprekende, praktische zelfmanagementproducten worden gepitcht.

We zijn op zoek naar zelfmanagementproducten die praktisch in gebruik zijn en direct ingezet kunnen worden. Bijvoorbeeld een app, website, gebruiksvoorwerp of boek waarmee een persoon met autisme meer regie krijgt over (een deelaspect van) het leven, de eigen zelfredzaamheid vergroot, of op een andere manier zelf de kwaliteit van leven kan verbeteren. De producten mogen autisme-specifiek zijn, maar dat is niet noodzakelijk.

De PRODUCT FLASHES vormen een mooie aanvulling op de rest van het programma: in de middag komen zelfmanagement (ondersteunende) methodieken bod die meer voorbereiding vragen en de ochtend is voor de theorie en evidentie van zelfmanagement. Tussendoor zijn blokken waarin de filmpjes van de zelfmanagementproducten worden getoond, waarmee we de congresdeelnemers concrete handvatten willen geven om meteen aan de slag te kunnen met het stimuleren van zelfmanagement bij hun cliënten.

Bereik een groot, specialistisch publiek

Het is een mooie kans om uw zelfmanagementproduct onder de aandacht te brengen bij een groot, specialistisch publiek. Het congrespubliek bestaat uit (ervaringsdeskundige) ggz-professionals van verschillende ggz-organisaties: psychiaters, (klinisch en gz-)psychologen, begeleiders, verpleegkundigen, autismecoaches, etc. Omdat het een online congres is, krijgt het product veel aandacht, want het wordt full screen op de pc/laptop/tablet van de deelnemers getoond.

Meld uw zelfmanagementproduct aan!

Heeft u een praktisch product ontwikkeld wat het zelfmanagement van mensen met autisme helpt vergroten en wilt u deze onder de aandacht brengen tijdens het NIPA-congres? We komen graag met u in contact!

Stuur bij interesse een mail sturen naar nipa@kcphrenos.nl met daarin informatie over het product dat u ontwikkeld heeft. Wanneer uw product geselecteerd wordt voor een pitch, vragen wij u om zelf een filmpje te maken van max. 3 minuten. Dit mag professioneel of met een telefoon, zolang de kwaliteit van beeld en geluid maar voldoende is. Uiteraard volgt daarover meer informatie en afstemming.

Voor meer informatie over het congres kijkt u hier.

Over het Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme (NIPA)
Het NIPA is landelijk netwerk van (ervaringsdeskundige) autismeprofessionals, werkzaam bij ggz-organisaties. We maken producten voor de behandeling en begeleiding van mensen met autisme. Ook voorziet het NIPA in een centrale plek waar specialistische kennis over autisme wordt samengebracht en waar specialisten en generalisten elkaar kunnen vinden. Het NIPA maakt als lerend netwerk onderdeel uit van Kenniscentrum Phrenos.

Afbeelding van Bruno Marques Designer via Pixabay

Back To Top