Skip to: Inschrijving geopend NIPA-congres Zelfmanagement bij autisme

Kenniscentrum Phrenos website

Inschrijving geopend NIPA-congres Zelfmanagement bij autisme

Vandaag, 4 mei 2021,  is de inschrijving geopend voor het NIPA-najaarscongres over zelfmanagement bij autisme op vrijdag 17 september a.s. NIPA is het Netwerk Innovatie & Productontwikkeling Autisme. Het congres duurt van 9.30 tot 16.00 uur en vindt volledig online plaats. Accreditatie is aangevraagd bij verschillende beroepsverenigingen. NIPA-leden kunnen met hoge korting aan dit congres deelnemen.

Waarom zelfmanagement bij autisme?

Zelfmanagement wordt door mensen met autisme als wezenlijk onderdeel ervaren voor hun proces van herstel en versterking. Het stimuleren van zelfmanagement is echter nog geen vanzelfsprekend onderdeel van behandeling en/of begeleiding. Het is tijd om dat te veranderen!
Tijdens het congres wordt het thema zelfmanagement van diverse kanten belicht. In de ochtend zullen sprekers ingaan op de theorie & evidentie van zelfmanagement en de resultaten van het onderzoek. Ook is er aandacht voor het ‘waarom’ van zelfmanagement. In de middag komen succesvolle methodieken en praktische tools om zelfmanagement te stimuleren uitgebreid aan bod.
Na afloop bent u verrijkt met de nieuwste kennis, inzichten en waardevolle ideeën om zelfmanagement op verschillende manieren succesvol vorm te geven in uw eigen werk en organisatie. Klik hier voor het programma en de sprekers.

Voor wie?

Het congres wordt online georganiseerd en richt zich op iedereen die met mensen met autisme werkt in de zorg of daartoe een opleiding volgt. Het is bedoeld voor bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen, behandelaars, begeleiders, psychologen, psychiaters en verpleegkundigen, maar ook mantelzorgers, beleidsmakers en onderzoekers zijn van harte welkom.

Ja, ik meld mij aan!

Klik hier voor het inschrijfformulier en meer informatie over het congres.

Back To Top