Skip to: Nieuwe website Werken met IPS online!

Kenniscentrum Phrenos website

Nieuwe website Werken met IPS online!

2 november 2016 Vanaf vandaag is de website www.werkenmetIPS.nl in de lucht! Individuele Plaatsing en Steun (IPS) is een evidence-based methode om mensen met een ernstige psychische aandoening te helpen bij het verkrijgen en behouden van een betaalde baan. Het wordt aangeboden door ongeveer 30 ggz-instellingen in Nederland.

Waarom deze website?

Momenteel wordt IPS door ongeveer 30 ggz-instellingen in Nederland aangeboden. Omdat steeds meer mensen bij ggz-instellingen, UWV en gemeenten te maken krijgen met IPS, is er behoefte aan actuele informatie. De lancering van de website valt nagenoeg samen met de nieuwe onderzoeksubsidie die UWV onlangs beschikbaar heeft gesteld voor IPS. Fred Paling, lid van de Raad van Bestuur van UWV, gaat op de website in op het belang van evidence-based re-integratiemethodes zoals IPS. Hij zegt hierover: “Als ik het veld een boodschap mee mag geven: blijf werken aan werk en blijf ook werken aan wat werkt!”

Www.werkenmetIPS.nl

De informatie op de website www.werkenmetIPS.nl wordt aangeboden in vier blokken:
1 Wat is IPS? Met informatie over de interventie, modeltrouw, resultaten van Nederlands en internationaal onderzoek, en ontwikkelingen.
2 Waar is IPS? Met informatie waar IPS wordt aangeboden en over hoe IPS geïmplementeerd kan worden.
3 Werken met IPS Hier vinden werknemers en werkgevers de nodige informatie en tips.
4 IPS en financiën Met onder andere informatie over de nieuwe subsidieregeling van UWV voor IPS-trajecten.
De website bevat illustraties, filmpjes, blogs en casussen. Zo staat het IPS-traject in een heldere infographic weergegeven en komen in de filmpjes een werknemer, werkgevers, een onderzoeker, IPS-trajectbegeleiders, en medewerkers van UWV en de gemeente aan het woord.
Www.werkenmetIPS.nl is ontwikkeld door Kenniscentrum Phrenos met financiële steun van UWV.
Heeft u vragen of opmerkingen over de website of IPS, neemt u dan contact op met Kenniscentrum Phrenos , ips@kenniscentrumphrenos.nl, 030-2931626

Back To Top