Skip to: Nieuw: E-learning Netwerkintake

Kenniscentrum Phrenos website

Nieuw: E-learning Netwerkintake

Eind 2023 is de e-learning Netwerkintake beschikbaar gekomen, welke is ontwikkeld door UMC-Utrecht. In het Doorbraakproject Netwerkpsychiatrie dat in november 2023 is afgerond werkten de doorbraakteams onder andere aan het implementeren van de netwerkintake.

De Netwerkintake is een werkwijze voor behandelaren die handvaten biedt voor een holistische benadering van mensen met mentale ontregeling. Met behulp van de Netwerkintake kan er een helder en gedeeld begrip van het verhaal van een patiënt worden opgebouwd.

Visualiseren en valideren

De basis hiervoor is visualisatie van het verhaal. Het zorgt voor transparantie en de mogelijkheid voor de cliënt om aan te geven of zijn/haar verhaal goed is begrepen. Door het visualiseren en valideren wordt er een duidelijk overzicht en inzicht gecreëerd in thema’s die meespelen in de situatie van de cliënt en hoe deze samenhangen. Dit stimuleert vertrouwen en regie bij de cliënt wat zorgt voor een gedeelde verantwoordelijkheid in het werken aan herstel.

De e-learning

Deelnemers aan de e-learning Netwerkintake maken in vijf modules kennis met alle aspecten van de netwerkintake via een masterclass van Floortje Scheepers, video’s, een casus om zelf te oefenen en voorbeelden. Zo leren professionals hoe zij deze werkwijze kunnen toepassen binnen hun eigen praktijk.

Deelname aan de e-learning kost geen geld, dus ga aan de slag.

Je vindt de e-learning via: Netwerkintake E-learning

Back To Top