Skip to: Mooi Kut

Kenniscentrum Phrenos website

Mooi Kut

1 april 2020

Mooi Kut is een kleurrijke en humoristische verzameling van faalmomenten, grote en kleine irritaties, ongevonden passies, niet waargemaakte ambities en hersenkronkels in ons hoofd!
In onze huidige maatschappij zijn we zo gefocust op positiviteit, geluk en een betere ‘zelf’. Hierdoor laten we het onlosmakelijke deel van ons leven zoals het falen, verdriet en tegenslag niet (genoeg) zien en kunnen we er steeds minder goed mee omgaan.
Mooi Kut wil laten zien dat het normaal en oké is om gevoelens van onzekerheid, schaamte en verdriet te voelen. Door hier ruimte aan te geven en deze gevoelens en gedachten met elkaar te delen, kunnen we er beter mee omgaan en worden ze minder zwaar.
Het project is ontstaan vanuit het afstudeerproject van Emmy van Heugten. Haar eigen hersenkronkels namen namelijk regelmatig een loopje met haar en ze vond dat het tijd was voor meer openheid rondom geestelijke gezondheid.

Vittorio Busato schreef over Mooi Kut in De Psycholoog: “Het Mooi Kut-magazine is een jaloersmakend goed geslaagd kutinitiatief dat humoristisch en met absurdistische fotografie op zeer originele wijze herkenning en openheid creëert over onze geestelijke gezondheid.”

Mooi Kut bestaat als boek, dat je kunt bestellen op mooikut.com.

Mooi Kut is ook een digitaal platform op instagram via @mooi_kut.

 

 

 

Back To Top