Skip to: MIND Us: meer grip voor jongeren op hun mentale gezondheid

Kenniscentrum Phrenos website

MIND Us: meer grip voor jongeren op hun mentale gezondheid

Op 30 maart jl. is Stichting MIND Us officieel gelanceerd door Koningin Máxima. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. MIND Us is in nauwe samenwerking en met steun van MIND tot stand gekomen.

Directeur Marjan ter Avest over de oprichting van MIND Us: “Het is ontzettend belangrijk dat alle krachten worden gebundeld om psychische klachten onder jongeren te voorkomen. Ik hoop dat iedereen die zich hiertoe aangesproken voelt, mee gaat doen. En dat hiermee een enorme verbetering komt in de veerkracht van jongeren en in het aanbod van laagdrempelige hulp voor als zij dat nodig hebben.”

MIND Us

MIND Us richt zich op het bevorderen van mentale gezondheid en het voorkómen van mentale problemen bij jongeren in de leeftijd van 12-27 jaar en beschikbaarheid van vroegtijdige steun bij beginnende klachten. Hiervoor gaat de aandacht uit naar de context waarin jongeren opgroeien en het effect hiervan op hun mentale gezondheid. Ook wil Mind Us dat jongeren wordt geleerd om klachten te herkennen, deze te bespreken en steun te vragen. In de directe omgeving van jongeren moeten laagdrempelige voorzieningen (fysiek en online) vindbaar en beschikbaar komen voor onderling contact met (ervaringsdeskundige) leeftijdgenoten en professionele steun bij beginnende klachten.

>> Naar de website van MIND Us

 

Bron: Wij zijn Mind

Back To Top