Skip to: MIND start campagne ‘Ik voel me (helemaal niet) goed’

Kenniscentrum Phrenos website

MIND start campagne ‘Ik voel me (helemaal niet) goed’

MIND is deze week met een online en offline bewustwordingscampagne ‘Ik voel me (helemaal niet) goed!’ Deze is gericht op de veelvoorkomende psychische klachten angst, depressie en stress. MIND wil openheid over psychische problemen bevorderen en zo de mentale gezondheid in Nederland verbeteren. 

Ik voel me goed!

Veel mensen houden hun klachten en gevoelens helaas (nog) verborgen voor anderen, terwijl erover praten vaak de eerste stap is naar herstel en hulp. De campagne speelt hierop in door mensen ‘tussen de regels door’ te laten lezen hoe het daadwerkelijk met iemand gaat. Zo kun je bijvoorbeeld in de tekst over depressie tussen de regels door lezen dat het helemaal niet goed gaat met iemand: “IK ben steeds vaker somber en vraag me af wat voor zin het allemaal heeft. Ik VOEL ME alleen en durf er niet goed met vrienden over te praten. Mijn ouders wil ik er gewoon niet mee belasten. Toch zou ik het soms wel uit willen schreeuwen: het gaat helemaal niet GOED!”

MIND biedt informatie en hulp

MIND roept mensen met de campagne op om psychische klachten serieus te nemen en te denken aan hun mentale gezondheid. Mensen die zich herkennen in depressie-, angst- of stressklachten, kunnen op de site van MIND een flyer met tips aanvragen en meer informatie vinden over deze en andere psychische klachten. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die vermoeden dat het met iemand in hun omgeving niet goed gaat.

Naar de campagne van MIND

Back To Top