Skip to: Masterclass Netwerk Vroege Psychose 'Maatschappelijk herstel': 6 februari 2015

Kenniscentrum Phrenos website

Masterclass Netwerk Vroege Psychose 'Maatschappelijk herstel': 6 februari 2015

vooraankondiging masterclass
De masterclass heeft als thema ‘Maatschappelijk herstel’ en vindt plaats op 6 februari 2015 in Utrecht. U kunt zich nog inschrijven.
Accreditatie
Voor 6 punten is accreditatie toegekend door zowel het Verpleegkundig Specialisten Register  als de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Accreditatie is aangevraagd bij de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen.

Programma
Internationale sprekers zijn prof. Jo Smith uit Engeland over ‘Getting young people with psychosis back into education and work using Individual Placement Support (IPS)’ en dr. Wenche ten Velden Hegelstad uit Noorwegen over de uitkomsten van de TIPS-studie, waarin klachten van jongeren met een vroege psychose gemeten worden in een follow-up na 10 jaar. Ook presenteren vijf onderzoekers hun resultaten over sociale cognitie in GROUP, therapie voor sociaal terugtrekgedrag, weerbaarheid tegen stigmatisering bij mensen met psychose, trauma en Psychose (T.TIP) en Virtual Reality Exposure Therapie. In het debat ‘Zorgen over/voor maatschappelijk herstel’ gaan Lieuwe de Haan, Maarten Muis en Stef van de Weerd, gemeente Rotterdam in op of en hoe behandeling is te integreren met persoonlijk en maatschappelijk herstel. Klik hier voor het volledige programma.
Voor wie?
De masterclass is bedoeld voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten die lid zijn van het Netwerk Vroege Psychose en voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten die werkzaam zijn op het terrein van vroege psychose. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 75 personen.
Back To Top