Skip to: Maarten van Veen gaat het land in met zijn voorstelling Golven zo hoog

Kenniscentrum Phrenos website

Maarten van Veen gaat het land in met zijn voorstelling Golven zo hoog

In de afgelopen anderhalf jaar heeft Maarten van Veen tien ervaringsdeskundigen gesproken die zijn hersteld van psychische klachten. Van hun verhalen maakte hij songs, waarmee hij het programma Golven zo hoog heeft gevormd. We kennen Maarten van de werkconferenties van Herstel voor Iedereen! waar hij zijn herstelliederen ten beste gaf. De voorstelling gaat langs verschillende instellingen en theaters en kan ook op jouw werkplek worden uitgevoerd. Op www.golvenzohoog.nl staat meer informatie over hoe je de voorstelling in huis haalt. 

De voorstelling Golven zo hoog

Golven zo hoog geeft een ander perspectief op psychische ziekte en herstel. De verhalen van de deelnemers laten de kwetsbaarheid en kracht zien die in ons allemaal schuilt. Hun worstelingen werden songs. Het pad naar herstel is een voorstelling geworden. Het programma geeft houvast voor wie nog met klachten worstelt en doorbreekt tegelijkertijd de stigma’s rond psychische problemen. De voorstelling wordt in diverse ggz-instellingen en theaters uitgevoerd. Soms ook als deel van een groter programma over herstel of ervaringsdeskundigheid.
‘Golven zo hoog’ is niet alleen bedoeld voor hulpverleners, mensen met klachten of hun familieleden en vrienden, maar voor iedereen die meer wil leren over psychische ziekte en herstel.
Bekijk de trailer:

De première

De première heeft inmiddels ook plaatsgevonden, bij Dimence. Het was een erg mooie gelegenheid, voor een gemengd publiek van ongeveer 100 mensen: directeuren, hulpverleners, cliënten en hun familieleden. Veel mensen vonden veel (h)erkenning in de songs en verhalen.

Album

Het ‘album’ wordt ook uitgebracht als een set inspiratiekaarten die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als start van een teamoverleg of een gesprek met een cliënt. De kaarten worden verkocht bij de voorstellingen.

Wil je alvast de muziek beluisteren, dan kan dat via:

Spotify: https://open.spotify.com/playlist/27CNbxOY7NOkyRxTfCyaGs?si=922a6566658b4628

YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLoIAJC0D1YpqVoXlMGYJE-uxvCnBtYp91

Waar kun je de voorstelling zien?

De voorstelling is te zien na de zomer bij Altrecht en in Gouda (i.s.m. GGZ Rivierduinen, Kwintes, Reakt, Kernkracht, Leger des Heils). Kijk voor een overzicht op https://www.dereisgenoot.nl/speellijst

De voorstelling op jouw werkplek?

De voorstelling gaat langs verschillende instellingen en theaters en kan ook op jouw werkplek worden uitgevoerd. Op www.golvenzohoog.nl staat meer informatie over hoe je de voorstelling in huis haalt.

https://www.golvenzohoog.nl/

Back To Top