Skip to: Boegbeeld

Kenniscentrum Phrenos website

Boegbeeld

Jeroen Deenik is boegbeeld van het netwerk leefstijl en somatische zorg. Jeroen is afgestudeerd psychomotorisch therapeut, gezondheidspsycholoog en epidemioloog en doet onderzoek naar (het bevorderen van) beweging/leefstijl bij mensen met psychische problemen. In mei 2019 promoveerde hij op dit onderwerp. Jeroen werkt op het snijvlak van wetenschappelijk onderzoek en de praktijk en werkt samen met collega’s in zowel binnen als buitenland.
Jeroen werkt als onderzoeker en coördinator van de onderzoekslijn Psychotische Stoornissen bij GGz Centraal, waar hij ook supervisie geeft aan masterstudenten, collega’s in opleiding en promovendi gedurende hun onderzoek. Daarnaast is hij masterthesisbegeleider bij de Master Psychomotorische Therapie aan het Windesheim en is hij gastdocent en -spreker op verschillende congressen en scholingen voor zorgprofessionals.

Jeroen Deenik: ‘Op dit moment biedt verandering van leefstijl op korte termijn de beste kansen om de gezondheidstoestand daadwerkelijk te verbeteren van mensen met een ernstige psychische aandoening. Ze hebben medicatie nodig die veel bijwerkingen heeft.’

Bekijk de vlog van Jeroen Deenik

Back To Top