Skip to: Product FLASHES – autismeproducten 2022

Kenniscentrum Phrenos website

Product FLASHES – autismeproducten 2022

Tijdens het NIPA-najaarscongres toonden wij een aantal geselecteerde Product FLASHES; een paar korte filmpjes waarin aansprekende, praktische autismeproducten worden gepitcht:

PRODUCT Beschrijving Filmpje
ZEEF-methodiek Om meer te leren over de eigen executieve functies en verdere ontwikkelingsmogelijkheden te ontdekken is de ZEEF-methodiek ontwikkeld door Hogeschool Leiden en professionals uit de ggz-praktijk. ZEEF staat voor zelfregulatie en executieve functies. Het is een gespreksmethodiek waarmee cliënten samen met een ZEEF-begeleider op zoek gaan naar de rol van zelfregulatie in hun dagelijks leven.
Grip op gamen cards  Met deze cards kan op een veilige en niet veroordelende manier het gamen bespreekbaar worden gemaakt. Door het gebruiken van deze kaarten krijgt de gamer en de opvoeder inzicht in het gamen. Ideaal voor ouders en professionals in de jeugdzorg en of onderwijs maar ook voor consulenten bij gemeenten of mensen van de GGZ. Omdat deze manier van communiceren erg visueel is, zijn de cards erg geschikt voor gamers met autisme.

 

Robot Maatje Robot Maatje is een maatje voor mensen met autisme en bied ondersteuning op verschillende gebieden, zoals dagstructuur, communicatie, zelfredzaamheid, signalering. Er loopt op dit moment een onderzoek bij het Regionaal Autisme Centrum in samenwerking met Fontys Hogescholen en de zorgkantoren CZ en VGZ om de meerwaarde van deze robot aan te tonen.
Training Positief Bekeken Deze training ontwikkeld door en voor cliënten in de GGZ, i.s.m. een klankbordgroep van experts, om sterke kanten te (her)ontdekken, te ontwikkelen en te benutten, met als doel vergroten van empowerment en welbevinden. In december 2020 heeft deze training de Planetree Project Award gewonnen.
Brochure ‘Een diagnose autisme..en dan?’ Volwassenen die een diagnose autisme krijgen hebben daarna vaak veel vragen. Deze gratis nieuwe brochure voor mensen die net een diagnose autisme hebben gekregen, helpt hen op weg met informatie waarvan anderen zeggen: “Had ik dat maar eerder geweten!”. De brochure geeft een beknopt overzicht van wat iemand zelf kan doen en welke professionele ondersteuning (zorg en welzijn) beschikbaar is.

 

Back To Top