Kenniscentrum Phrenos website

Nieuwe kennisclips over netwerksamenwerking

Ervaar je wel eens uitdagingen in netwerksamenwerking? De kennisclips van BE-grip geven handvatten om hiermee om te gaan. De knnisclips zijn ontwikkeld binnen het project BE-grip, het landelijk Begeleidings- en Evaluatietraject van Grip op Onbegrip, gericht op het als samenleving beter omgaan met mensen met onbegrepen gedrag.

De nieuwste kennisclip gaat over ‘omgaan met schaarste’. Ook bij de opvang van mensen met onbegrepen gedrag is er vaak sprak van schaarste, bijvoorbeeld een tekort aan opvangplekken, tekort aan crisisopvang of hulpverlening (wachtlijsten). Bekijk de kennisclip over omgaan met schaarste binnen een project:

Eerdere kennisclips:

Meer kennisclips

De kennisclips die gemaakt worden binnen het project BE-grip zijn voor beleidsmakers en professionals die bezig zijn met leren en verbeteren in netwerken en projecten. Ze gaan over de uitdagingen die netwerken ervaren in het samenwerken en hoe je hiermee om kunt gaan.  In de kennisclip over positieve impact leer je bijvoorbeeld hoe je onderscheid maakt tussen verschillende typen uitkomsten en hoe dat helpt om toe te werken naar het zichtbaar maken van positieve impact. Komend jaar volgen nog kennisclips over het communiceren in een complexe omgeving, preventief werken en omgaan met mensen buiten het systeem. Bekijk alle kennisclips via de website van Erasmus School of Health Policy and Management.

Voor wie zijn de kennisclips?

De inzichten uit de kennisclips zijn breed toepasbaar voor netwerken die werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken. In de kennisclips staat onbegrepen gedrag als onderwerp centraal, maar de lessen zijn net zo goed toepasbaar op andere ingewikkelde vraagstukken in de zorg, of zelfs klimaatcrisis of woningnood. Dit soort vraagstukken kun je niet ‘oplossen’, maar wel hanteerbaar maken.

Meer over BE-grip

De Kennisclips zijn ontwikkeld binnen BE-grip. BE-grip is het landelijk Begeleidings- en Evaluatietraject van het Actieprogramma Grip op Onbegrip van ZonMw. Het doel van BE-grip is regionale netwerken te versterken die werken aan de integrale ondersteuning van mensen met onbegrepen gedrag. Dit doen we via verschillende activiteiten waarmee we de netwerken begeleiden en monitoren rondom samenwerken, leren en verbeteren. Via de kennisclips maken we inzichten uit dit traject toegankelijk voor iedereen die uitdagingen in netwerksamenwerking ervaart. Lees meer over het project BE-grip op de website van Phrenos.

X

Nieuwsbrief Phrenos

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, webinars en trainingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Back To Top