Skip to: Kenniscentrum Phrenos op het podium

Kenniscentrum Phrenos website

Kenniscentrum Phrenos op het podium

Op 31 januari 2020 kreeg Kenniscentrum Phrenos een podium in de theaterzaal van Emergis in Kloetinge, Zeeland. Een zeer gevarieerd publiek waaronder gemeenteambtenaren, familieleden, cliënten en zorgprofessionals genoten van een even gevarieerd programma.
Directeuren Jeanne Nitsche en Jaap van Weeghel presenteerden samen het kenniscentrum, waarbij Van Weeghel voornamelijk inging op een voor Phrenos hot item: stigmatisering van mensen met psychische aandoening.

Het bestuur aan het woord

Ook de leden van het bestuur van Phrenos kwamen aan het woord. Voorzitter Elsbeth de Ruijter, directeur van GGZ NHN, sprak samen met Dienke Boertien (staflid van Phrenos) over herstelondersteunende zorg. José Manshanden, directeur van  GGD Amsterdam, sprak over samenwerking van gemeente, ggd en ggz, en ook over preventie en over wijkgerichte netwerken, zodat integrale hulp snel en dichtbij beschikbaar is. Peter van Zuidam, zorginhoudelijk adviseur ggz bij het Zilveren Kruis, gaf een toekomstperspectief op de ggz. Niels Mulder, hoogleraar bij Erasmus Universiteit en psychiater en onderzoeker bij Antes, sprak over de spanning die ontstaat bij het geven van goede integrale zorg en het voorkomen van gedwongen hulp bij de groep mensen die zorg vermijden. Tijdens alle onderdelen van het programma was er veel interactie met de zaal.

Welkome gasten

Het idee van het middagsymposium kwam van bestuurslid Irene van de Giessen, directeur Hersteltalent in het Zeeuwse. Zij wilde graag dat mensen in Zeeland kennis konden maken met het gedachtegoed van Kenniscentrum Phrenos en met ontwikkelingen in de ggz in Nederland. Dit idee werd enthousiast opgepikt door Gerco Blok, bestuurder van Emergis. Er werd duidelijk in een behoefte voorzien. De zaal was binnen mum van tijd uitverkocht.

Back To Top