Skip to: Kenniscentrum Phrenos en jb Lorenz gaan wijkteams trainen

Kenniscentrum Phrenos website

Kenniscentrum Phrenos en jb Lorenz gaan wijkteams trainen

Steeds meer mensen met psychische problemen maken actief deel uit van de samenleving. Dat is positief, maar de samenleving is daar nu niet op ingesteld. Gemeenten en wijkteams zien dat deze mensen nu met hun vragen bij hen komen. Daarvoor moeten de wijkteams vaak samenwerken met de ggz  en die samenwerking blijkt vaak moeilijk te zijn. De ggz en het sociaal domein hebben ieder hun eigen expertise, taal en cultuur. De stap naar het verbinden van systemen, financiële stromen en werkwijze valt niet mee. Daarom heeft ZonMW een subsidie in het leven geroepen en heeft Phrenos de samenwerking met de Academie Sociaal Domein gezocht. Deze academie is een initiatief van jb Lorenz.

Trainingsaanbod voor gemeenten en wijkteams

Samen met Kenniscentrum Phrenos heeft jb Lorenz een trainingsaanbod ontwikkeld om met gemeenten en wijkteams de ondersteuning van mensen met psychische problemen, een licht verstandelijke beperking en/of multiproblematiek verder te ontdekken en te ontwikkelen. In de training leren de teamleden welke expertise zij hebben om voor deze doelgroep in te zetten en wat zij nog nodig hebben van andere disciplines.  Voor vragen hierover kunt u terecht bij Dorothé van Slooten van Kenniscentrum Phrenos.

ZonMw-subsidie voor gemeente

Om gemeenten te helpen bij deze veranderende verantwoordelijkheden, biedt het Actieprogramma ‘lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag’ van ZonMw éénmalig aan gemeenten een financiële impuls om te starten met een op maat gemaakt trainingsplan voor medewerkers binnen het gemeentelijk domein.

Nieuwsgierig of meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Ingrid Schepers via ingrid@jblorenz.nl of 010-3040186; zij helpt u met het aanvragen van subsidie en het opstellen van een trainingsaanbod op maat.

Back To Top