Skip to: Jos Droës benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Kenniscentrum Phrenos website

Jos Droës benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

_MG_0454Woensdag 20 april 2016 werd Jos Dröes, grondlegger van rehabilitatie en herstel in Nederland, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens het IRB-congres (Individuele Rehabilitatie Benadering) in vergadercentrum Domstad in Utrecht.

Rehabilitatie en herstel

JosDröes is van groot belang voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen of beperkingen. Hij richtte Stichting Rehabilitatie ’92 op en pionierde op de thema’s rehabilitatie en herstel. Talloze publicaties verschenen van zijn hand, evenzovele handleidingen voor rehabilitatiewerkers, docenten en later ervaringsdeskundigen.
Na zijn pensionering is hij betrokken gebleven bij de activiteiten van de Stichting en investeert hij nog steeds in herstel en participatie van psychiatrische patiënten. De niet aflatende inzet van hem over een periode van 40 jaar is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Hij stond aan de wieg van de wetenschappelijke onderbouwing en de verspreiding van het rehabilitatiegedachtegoed.
Tijdens het congres werd hij verrast door burgemeester Grootenboer-Dubbelman, die hem de Koninklijke Onderscheiding uitreikte. Dit congres bewees overigens wederom dat de inspanningen van Jos Dröes om kwetsbare mensen te ondersteunen bij maatschappelijke participatie, hebben geleid tot een grote landelijke beweging op het gebied van Participatie en Herstel.

Back To Top