Skip to: Hersteltalent winnaar van de VGZ-Hersteleuroprijs 2015

Kenniscentrum Phrenos website

Hersteltalent winnaar van de VGZ-Hersteleuroprijs 2015

Irene van de GiessenOp 8 juni jl. heeft Irene van der Giessen, bestuurslid van Kenniscentrum Phrenos, namens Hersteltalent de VGZ-Hersteleuroprijs 2015 in ontvangst genomen. Ook Stadskamer Doetinchem en Team ED werden uitgeroepen tot winnaars. Zij kregen ieder 25.000 euro. De overige vijf genomineerden verdienden ieder € 5.000,= voor hun initiatief.
De Hersteleuroprijs is in het leven geroepen door Coöperatie VGZ en het Landelijk Platform GGz om meer aandacht te krijgen voor zelfmanagement, eigen regie, herstel en herstelondersteunende zorg.
Met de ‘VGZ-Hersteleuro’ willen Coöperatie VGZ en het LPGGz meer aandacht besteden aan zelfmanagement, eigen regie, herstel en herstelondersteunende zorg in de geestelijke gezondheidszorg. Met ieder winnend initiatief kunnen mensen met een psychische kwetsbaarheid worden geholpen in hun weg naar herstel en eigen regie. De projecten zijn bovendien inspirerend voor gemeenten die in het kader van de WMO en decentralisaties vorm proberen te geven aan het versterken van de eigen kracht van mensen. Ook zijn ze interessant voor de reguliere zorg, omdat deze aansluiten bij de individuele situatie en de sociale en maatschappelijke context.

Back To Top