Skip to: Helden van de Wijk 2017: Maatschappelijk herstel

Kenniscentrum Phrenos website

Helden van de Wijk 2017: Maatschappelijk herstel

Op dinsdag 31 oktober organiseert Resilience+ in samenwerking met Kenniscentrum Phrenos en vele andere partners de tweede editie van Helden van de Wijk (HVDW). Het thema is Maatschappelijk herstel.

Maatschappelijk herstel

Een van de mogelijkheden van maatschappelijk herstel is weer aan het werk gaan. In het programma is daarom een  reeks lezingen, presentaties en workshops te vinden over werk. Zo staan onder andere IPS in de RIBW, samenwerking met UWV, samenwerking in het sociale domein, toepassing van IPS in de ggz,  Ook CORAL, en IPS en opleiding op de rol. Aan het woord komen Jaap van Weeghel van Kenniscentrum Phrenos, Lara de Brito vanuit de gemeente, Debby Kamstra van Arkin, Dorien Verhoeven van Samen Sterk zonder Stigma, om enkele sprekers te noemen.
Een aanrader dus!

Wat kun je verwachten?

Helden van de Wijk vindt dit jaar plaats aan de Wilhelminapier in het centrum van Rotterdam. Vanuit LantarenVenster kun je een kijkje in de keuken nemen van succesvolle of veelbelovende personen en/of projecten. Naast een traditioneel binnenprogramma, nodigen we je ook uit om een bezoekje te brengen aan projecten in de nabijheid van het stadscentrum van Rotterdam. Fietsen staan voor je klaar.
Tijdens HVDW 2017 kun je lezingen, presentaties en workshops verwachten over projecten  die gericht zijn op vernieuwende vormen van werken, wonen, opleiding en scholing, samenwerken in de wijk, relaties, re-integratie, destigmatisering enzovoort. Het binnen- en buitenprogramma is te vinden op www.resilienceplus.nl.

Back To Top