Skip to: GGZ NHN gestart met Afbouwpoli

Kenniscentrum Phrenos website

GGZ NHN gestart met Afbouwpoli

Het afbouwen van medicijnen kan in de praktijk voor cliënten en betrokkenen lastig zijn. Daarom startte GGZ Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) op 4 oktober jl. met de Afbouwpoli. Veel cliënten, hun naasten, behandelaren en voorschrijvers hebben vragen over het tempo van afbouwen, de risico’s en het omgaan met ontwenningsverschijnselen. De afbouwpoli is er om hen te ondersteunen in dit proces.

Hoewel bekend is van afbouwen dat het geleidelijk moet, lees of hoor je nergens hoe. Met de Afbouwpoli wil GGZ NHN daar verandering in brengen. Het initiatief is gestart in samenwerking met Remke van Staveren, schrijver van het boek ‘Minder Slikken’. Samen met een ervaringsdeskundige en verpleegkundig specialist zet zij de poli op.

Cliënten van GGZ NHN kunnen zich bij de Afbouwpoli aanmelden via hun behandelaar. Deze blijft tijdens het proces het eerste aanspreekpunt. Daarnaast heeft de poli ook de functie van kennisoverdracht en onderzoek. De wens is dat de kennis over hoe af te bouwen, dat is minderen en niet per se naar nul, dusdanig eigen is bij behandelaren van GGZ NHN, dat de Afbouwpoli op den duur niet meer nodig is.

Meer informatie over de afbouwpoli GGZ-NHN

Back To Top