Skip to: Geen boeken lezen, maar mensen

Kenniscentrum Phrenos website

Geen boeken lezen, maar mensen

Bij een Levende Boeken-avond lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?
Ieder ‘levend boek’ heeft zelf te maken met een bepaald vooroordeel. In een open gesprek mag alles gevraagd en besproken worden. Het Kiemuur, onderdeel van RIBW Brabant, wil vooroordelen tegengaan.

Daarom organiseert Het Kiemuur twee Levende Boeken-avonden om onbevangen met elkaar in gesprek te gaan:

Donderdag 1 december van 18.30 – 22.00 uur in de Poorten, Hasselstraat 194 in Tilburg

Maandag 12 december van 19.00 – 22.15 uur in Cultuurcentrum Tiliander, Spoorlaan 82c in Oisterwijk.
De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op de website van Het Kiemuur: www.hetkiemuur.nl.

Durf jij het aan om je ‘vooroordeel’ te ontmoeten?

Dit levende boeken evenement is een beproefd concept van Deense oorsprong, Human Library genoemd, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt het lezen van ‘levende boeken’ bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Tijdens beide avonden doen meer dan 10 ervaringsdeskundigen mee als levend boek om hun verhaal te vertellen.

Het Kiemuur

Het Kiemuur is een wekelijkse bijeenkomst in de wijk, dicht bij bewoners. Iedereen die contact, positiviteit, steun en/of advies zoekt is hier altijd welkom. Er is geen wachtlijst, indicatie of papiertje nodig, wie wil kan zo binnenwandelen. Bij Het Kiemuur vinden bezoekers een luisterend oor en erkenning voor hun verhaal. Het Kiemuur wordt georganiseerd door gediplomeerde ervaringsdeskundigen en vrijwilligers op meer dan 10 locaties in Tilburg, Oisterwijk en Hilvarenbeek.
Het Kiemuur wil voorkomen dat mensen met psychische klachten verder vereenzamen, dat hun klachten erger worden en wil stimuleren dat mensen (opnieuw) gaan participeren in de samenleving.

De meerwaarde van Het Kiemuur heeft zich de afgelopen jaren herhaaldelijk bewezen. Het aantal Kiemuren, participerende gemeentes en aantal bezoekers neemt jaarlijks toe.

Back To Top