Skip to: Fonds Psychische Gezondheid eert Wilma Boevink

Kenniscentrum Phrenos website

Fonds Psychische Gezondheid eert Wilma Boevink

De Ereprijs 2014 van  Fonds Psychische Gezondheid is toegekend aan Wilma Boevink, senior onderzoeker bij het Trimbos Instituut. Zij krijgt deze voor de GGZ belangrijke prijs vanwege de bijzondere wijze waarop zij vanuit (ervarings)deskundigheid de talenten en krachten van mensen met  psychische aandoeningen  bevordert ten behoeve van hun herstel. De prijs bestaat uit een erepenning en een geldbedrag van vijfduizend euro. De Ereprijs wordt uitgereikt tijdens het Phrenos Rehabilitatiecongres op 21 mei 2015 in congrescentrum 1931 ’s Hertogenbosch.
Al sinds enkele jaren is Wilma Boevink het boegbeeld van de beweging rondom herstel en empowerment van mensen met een psychische aandoening  in Nederland. Als wetenschapper is zij werkzaam bij het Trimbos-instituut bij het programma Re-integratie. Tevens werkte zij als bijzonder lector Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid (HEE) bij de Hanzehogeschool Groningen. Vanwege haar psychoses heeft zij zelf ook  ervaring als psychiatrisch patiënt. Door haar openheid over haar ervaringen in de psychiatrie te combineren met haar werk als wetenschappelijk medewerker heeft zij een duidelijke boodschap voor zowel hulpverleners als mensen met een psychische aandoening.
De Ereprijs van  Fonds Psychische Gezondheid wordt dit jaar voor de negentiende keer toegekend. Iedere twee jaar wordt de Ereprijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan verbetering van de geestelijke gezondheidszorg. Het 6e Phrenos Rehabilitatiecongres wordt georganiseerd door Kenniscentrum Phrenos. Het congres vindt plaats op donderdag 21 mei 2015 in congrescentrum 1931 te ’s Hertogenbosch.
Fonds Psychische Gezondheid
 

Back To Top