Skip to: Floortje Scheepers nieuwe directeur wetenschap bij Kenniscentrum Phrenos

Kenniscentrum Phrenos website

Floortje Scheepers nieuwe directeur wetenschap bij Kenniscentrum Phrenos

Kenniscentrum Phrenos krijgt per 1 februari een nieuwe directeur wetenschap. Floortje Scheepers, psychiater en hoogleraar innovatie aan het UMC Utrecht gaat deze functie bekleden. Zij volgt de huidige directeur Jaap van Weeghel op.

Als bestuur zijn wij bijzonder blij en trots dat Floortje Scheepers zich aan Phrenos wil verbinden. Als wetenschapper en als mens past zij naadloos bij de missie en visie van ons kenniscentrum voor mensen met ernstige psychische aandoeningen.

Floortje: “Ik ben bijzonder blij dat ik Kenniscentrum Phrenos mag komen versterken vanaf februari 2021. De doelgroep waar Phrenos voor staat, de projecten waar Phrenos bij betrokken is en de rol die Phrenos speelt in de ontwikkelingen die gaande zijn in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) liggen mij heel nauw aan het hart. Als opvolger van Jaap ga ik het mooie werk van Phrenos samen met het team en de deelnemende organisaties voortzetten en verder vormgeven. Ik hoop dat mijn ervaringen en inzet van de afgelopen jaren op het gebied van innovatie, netwerkzorg, narratief onderzoek en beleid hier goed bij van pas kunnen komen. Omdat ik deze nieuwe rol combineer met mijn huidige functie als afdelingshoofd psychiatrie bij het UMC Utrecht, hoop ik in te kunnen zetten op het verbinden en versterken van verschillende kennisbronnen en positieve energie in en om de ggz in Nederland.”

De huidige directeur Jaap van Weeghel neemt afscheid vanwege pensionering, maar blijft gelukkig als adviseur aan Phrenos verbonden.
Aan de enorme verdiensten van Jaap voor Phrenos en de grote waardering die wij voor hem hebben, gaan we nu nog geen woorden wijden. Dat bewaren we voor zijn afscheid medio 2021 waarover binnenkort meer informatie.

Floortje Scheepers gaat samen met algemeen directeur Jeanne Nitsche de directie vormen. Met het aantreden van Floortje krijgt Chrisje Couwenbergh, momenteel senior onderzoeker bij Phrenos, de nieuwe rol van manager onderzoek en beleid. Zij zal in nauwe samenwerking met de directie het onderzoek en beleid van Phrenos verder invulling geven.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat alle activiteiten van Kenniscentrum Phrenos bij dit nieuwe directieteam in goede handen zijn.

Back To Top