Skip to: Expositie: who cares? #3

Kenniscentrum Phrenos website

Expositie: who cares? #3

Who cares? # 3 is de derde presentatie onder de noemer who cares? Een expositie over de relaties tussen kunst en geestelijke gezondheid met werk van de Brabantse hoofdpersoon Twan uit het boek “Vandaag koop ik alle kleuren” van Karin Anema en de kunstenaars Sandra Archut, Fransje Killaars, Frank Koolen, Danielle Roberts, Jos van den Eertwegh, Miekie Timmers/Textielatelier Switsj, Jay Krijger én Ingrid Greijn, winnares van de kunstprijs Beeldend Gesproken 2014.

SAM_8070 lage resolutie

Creatieve therapie en kunst maken vanuit het nauw

De expositie is ontstaan naar aanleiding van het boek Vandaag koop ik alle kleuren van Karin Anema over een man en zijn psychoses. De hoofdpersoon in dit boek, Twan, wilde altijd naar de kunstacademie. Helaas is hij daar nooit terechtgekomen omdat dit in het milieu waar hij opgroeide niet gewenst was. Hij heeft echter zijn hele leven beelden gemaakt, ook tijdens zijn psychoses als gevolg van schizofrenie. Wij tonen zijn levenswerk vanaf 11 jaar tot het einde van zijn leven als psychografie.
De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Het Vijfde Seizoen, Reinier van Arkel Groep, GGZ Breburg en kunstuitleen Beeldend Gesproken.

De expositie is tot en met 28 juni 2015 te zien bij bkkc, spoorlaan 21 i-k | 5038 cb tilburg

Meer informatie over de expositie en de makers kunt u lezen op de website van bkkc.

Inspiratiedag

Gekoppeld aan deze expositie is een inspiratiedag “kunst en geestelijke gezondheid” op 21 mei voor werknemers in de gezondheidszorg, kunstenaars, zorgvernieuwers en iedereen die dit onderwerp aan het hart gaat.
 

Back To Top