Skip to: Webinar Domeinoverstijgend samenwerken: Snelle hulp ondanks wachttijden

Kenniscentrum Phrenos website

Webinar Domeinoverstijgend samenwerken: Snelle hulp ondanks wachttijden

Datum en tijd: Donderdag 28 november 2024 van 12:00 tot 13:00 via Microsoft Teams
Organisatie: Kenniscentrum Phrenos m.m.v. KPMG en i.s.m. Movisie en Sociaal Werk Nederland

Het Integraal Zorgakkoord betekent een flinke impuls voor domeinoverstijgend samenwerken. Overal in Nederland ontstaan mooie samenwerkingen en voorbeelden. In deze webinarreeks zetten we deze mooie voorbeelden in de schijnwerper met als doel om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Mooi voorbeeld: project Voorzorg in Stadskanaal

In deze bijeenkomst zoomen we in op het project Voorzorg in Stadskanaal. Dit project is een samenwerking tussen plaatselijke huisartsenpraktijken, verslavingszorg, GGZ, gemeente, welzijnszorg en Menzis. Met dit project helpen zij mensen die wachten op specialistische GGZ, maar voorlopig nog niet aan de beurt zijn. Project Voorzorg kan voorafgaande aan behandeling al allerlei problemen oplossen en crises voorkomen. Deelnemers helpen elkaar. De één maakt iets mee, een ander herkent het. Ook krijgen deelnemers hulp van ervaringsdeskundigen, de GGZ en regionale zorgprofessionals. Op die manier benutten zij hun wachttijd positief en beginnen zij goed voorbereid aan hun latere GGZ-behandeling. Soms gaat het zelfs zo goed, dat verdere hulp niet eens meer nodig is. In deze sessie geven o.a. Rens van Oosterhout, adviseur domein-overstijgende samenwerking bij Sociaal Werk Nederland en betrokkenen bij het project Voorzorg in Stadskanaal waaronder Angelique Smid, directeur van Welstad Stadskanaal, een inkijkje in wat er landelijk én lokaal speelt op het vlak van samenwerking tussen ggz, sociaal domein en verslavingszorg. Er is ruimte voor vragen en interactie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier!

Regiobeeld Psychische Problematiek

Dit webinar wordt georganiseerd vanuit het Regiobeeld Psychische Problematiek (RPP) ontwikkeld door Phrenos, KPMG en RIVM in opdracht van het ministerie van VWS en de VNG. Het RPP beoogt regionale samenwerkingsverbanden, de organisaties daarbinnen en landelijke beleidsmakers relevante informatie te geven over ontwikkelingen in zorgaanbod en zorggebruik, maar ook in de sociale en regionale context die (zorggebruik bij) psychische problematiek beïnvloeden, zoals bestaanszekerheid, leefstijl en eenzaamheid. Daarnaast is er een Kennispagina Psychische Problematiek ontwikkeld die regio’s met een concreet stappenplan ondersteunt bij de totstandkoming van integraal en onderbouwd beleid. De webinarreeks is bedoeld om kennis te delen aan de hand van inspirerende voorbeelden.

Donderdag, 28 november 2024


12:00 - 13:00

Back To Top