Het Integraal Zorgakkoord betekent een flinke impuls voor domeinoverstijgend samenwerken. Overal in Nederland ontstaan mooie samenwerkingen en voorbeelden. In deze webinarreeks zetten we deze mooie voorbeelden in de schijnwerper met als doel om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.
Donderdag 26 juni: Webinar over Suïcidepreventie (12:00 tot 13:00 uur)
Hoe weet je of suïcidepreventie in jouw regio werkt? Waar ligt de grootste nood? En wat heb je nodig om gericht in actie te komen? Met de Wet integrale suïcidepreventie die op 1 januari 2026 van kracht gaat, is het belangrijker dan ooit om inzicht te hebben in de lokale en regionale situatie. Data en monitoring vormen de basis voor effectieve suïcidepreventie – of het nu gaat om signalering, samenwerking of het bijsturen van beleid.
In dit webinar nemen Phrenos, RIVM, 113 Zelfmoordpreventie en Movisie je mee in het belang van datagedreven werken. We laten zien welke tools en databronnen beschikbaar zijn, hoe je ze inzet in de praktijk en wat dit betekent voor jouw regio of organisatie. Er is ruimte voor vragen en interactie.
Noteer alvast in je agenda: webinars (meer informatie volgt)
Op donderdag 25 september 2025 zoomen we in op de rol van de zorgverzekeraar en op donderdag 27 november 2025 staat de praktijk centraal. Op alle data is het webinar van 12:00 tot 13:00 uur te volgen via MS Teams.
Organisatie: Kenniscentrum Phrenos m.m.v. KPMG en i.s.m. Movisie en Sociaal Werk Nederland.
Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier!
Regiobeeld Psychische Problematiek
De webinars worden georganiseerd vanuit het Regiobeeld Psychische Problematiek (RPP) ontwikkeld door Phrenos, KPMG en RIVM in opdracht van het ministerie van VWS en de VNG. Het RPP beoogt regionale samenwerkingsverbanden, de organisaties daarbinnen en landelijke beleidsmakers relevante informatie te geven over ontwikkelingen in zorgaanbod en zorggebruik, maar ook in de sociale en regionale context die (zorggebruik bij) psychische problematiek beïnvloeden, zoals bestaanszekerheid, leefstijl en eenzaamheid. Daarnaast is er een Kennispagina Psychische Problematiek ontwikkeld die regio’s met een concreet stappenplan ondersteunt bij de totstandkoming van integraal en onderbouwd beleid. De webinarreeks is bedoeld om kennis te delen aan de hand van inspirerende voorbeelden.